• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Van'da "Ümmet iftarı" programı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kentte 54 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi (Van SDİ) tarafından, Ramazan ayı münasebetiyle geleneksel hale getirilen 'Ümmet İftarı' programı düzenlendi.

Hazreti Ömer Camii'nde düzenlenen programda İslam coğrafyasında yaşayan Müslümanların sıkıntılarına dikkat çekildi.

Van SDİ İcra Kurulu 2022 Yılı Dönem Başkanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Ekin, yaptığı açıklamada, İslam alemindeki tüm ayrılıklara inat, ümmet iftarıyla aradaki muhabbeti kuvvetlendirmek adına önemsediklerini belirtti.

"Midemizi değil gönlümüzü dolduracağız"

Her yıl Ramazan ayının ilk haftasında ümmetle birlikte iftarı simit, hurma, zeytin ve suyla açtıklarını ifade eden Ekin, "Allah'ın verdiği nimetlere şükrediyor, yeryüzünde bulunan bütün ihtiyaç sahiplerinin de nimetlenmesi için ellerimizi açıp Yüce Rabbimize dualar ediyoruz. Burası ümmet iftarı ve sofrasıdır. Bu akşam Ramazan'da bir kereliğine de olsa simit, hurma, zeytin ve su ile iftar yapmak için buradayız. Bugün aç ve yoksulların hâlini anlamak için abartılı sofralardan uzak durma günüdür. Belki bugün diğer günlerdeki gibi midelerimiz dolmayacak ama bu sofra, gönül sofrasıdır. Bugün hep beraber gönlümüzü doyuracağız inşallah." dedi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir