• DOLAR 34.944
  • EURO 36.745
  • ALTIN 2979.98
  • ...
Günün İftar Menüsü: Ezogelin Çorbası, Tavuklu Bezelye, Bulgur Pilavı, Mor Lahana ve Portakallı Revani
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşte bugünün lezzetli mi lezzetli iftar menüsü...

İftarımıza ezogelin çorbasıyla başlayalım...

MALZEMELER

1 su bardağı kırmızı mercimek,
5 yemek kaşığı pirinç,
1 adet soğan,
1 yemek kaşığı domates salçası,
2 su bardağı et veya tavuk suyu,
3 su bardağı oda sıcaklığında su,
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ,
1 tatlı kaşığı kekik,
1 tatlı kaşığı nane,
1/2 çay kaşığı kimyon,
Tuz,
1/2 limonun suyu.

Ardından tavuklu bir bezelye yemeğine ne dersiniz?

MALZEMELER

1 kilo bezelye
Yarım göğüs eti
1 adet kuru soğan
1 adet patates
1 adet havuç
1 yemek kaşığı salça
5 yemek kaşığı sıvı yağ
6-7 su bardağı ılık su
2 tatlı kaşığı tuz
Pulbiber

Yanına bulgur pilavı iyi olmaz mı?

MALZEMELER

1 su bardağı pilavlık bulgur
Yarım çay bardağı şehriye
1 adet soğan
Su
Tuz

Ya mor lahana salatası?

MALZEMELER

1 tane orta boy mor lahana
1 su bardağı süzme yoğurt (250ml)
3 yemek kaşığı zeytinyağı ( 50 ml)
1 bardak mısır (250 gr)
5 tane salatalık turşusu
yarım demet dereotu

3 yemek kaşığı mayonez (30 gr)
1 çay kaşığı tuz (3 gr)
1 çay kaşığı karabiber (3 gr)
1 diş sarımsak

Tatlı olarak bugün soframızda portakallı revani var...

PORTAKALLI REVANİ

4 tane oda ısısında yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik seker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı oda ısısında yoğurt
1 buçuk su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tane portakal kabuğu rendesi

Şerbeti için gerekenler
3 buçuk su bardağı seker
4 su bardağı su
bir dilim limon

Bu haberler de ilginizi çekebilir