Günün İftar Menüsü: Ezogelin Çorbası, Tavuklu Bezelye, Bulgur Pilavı, Mor Lahana ve Portakallı Revani
Ramazan ayı tüm bereketiyle devam ediyor. Peki uzun süren açlığın ardından bu akşam iftar soframızı hangi yemekler süsleyecek?
İşte bugünün lezzetli mi lezzetli iftar menüsü...
İftarımıza ezogelin çorbasıyla başlayalım...
MALZEMELER
1 su bardağı kırmızı mercimek,
5 yemek kaşığı pirinç,
1 adet soğan,
1 yemek kaşığı domates salçası,
2 su bardağı et veya tavuk suyu,
3 su bardağı oda sıcaklığında su,
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ,
1 tatlı kaşığı kekik,
1 tatlı kaşığı nane,
1/2 çay kaşığı kimyon,
Tuz,
1/2 limonun suyu.
Ardından tavuklu bir bezelye yemeğine ne dersiniz?
MALZEMELER
1 kilo bezelye
Yarım göğüs eti
1 adet kuru soğan
1 adet patates
1 adet havuç
1 yemek kaşığı salça
5 yemek kaşığı sıvı yağ
6-7 su bardağı ılık su
2 tatlı kaşığı tuz
Pulbiber
Yanına bulgur pilavı iyi olmaz mı?
MALZEMELER
1 su bardağı pilavlık bulgur
Yarım çay bardağı şehriye
1 adet soğan
Su
Tuz
Ya mor lahana salatası?
MALZEMELER
1 tane orta boy mor lahana
1 su bardağı süzme yoğurt (250ml)
3 yemek kaşığı zeytinyağı ( 50 ml)
1 bardak mısır (250 gr)
5 tane salatalık turşusu
yarım demet dereotu
3 yemek kaşığı mayonez (30 gr)
1 çay kaşığı tuz (3 gr)
1 çay kaşığı karabiber (3 gr)
1 diş sarımsak
Tatlı olarak bugün soframızda portakallı revani var...
PORTAKALLI REVANİ
4 tane oda ısısında yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik seker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı oda ısısında yoğurt
1 buçuk su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tane portakal kabuğu rendesi
Şerbeti için gerekenler
3 buçuk su bardağı seker
4 su bardağı su
bir dilim limon