• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Camileri mukabeleyle renklendiren vatandaşlar: Günlerimizi Kur’an ile geçiriyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ramazan ayının vazgeçilmezleri arasında yer alan ve Hazreti Peygamberin Cebrail (as) ve ashabıyla yaptığı mukabele (karşılıklı Kur’an-ı Kerim okuma) sünneti, bu yıl da büyük bir ilgi ve teveccühle Ramazan’ın ilk gününden beri devam ediyor.

Kur'an-ı Kerim ayı olarak bilinen Ramazan’da, İslam âlemindeki bütün camilerde en az bir vakit okunan mukabeleye, halk ilgi gösteriyor. Toplu şekilde Kur’an-ı Kerim’in okunmasıyla oluşan manevi atmosfer, kalplere huzur veriyor.

 

Müftülük tarafından görevlendirilen hocalar tarafından Kur'an-ı Kerim sesli olarak okunurken, mukabeleye katılan cemaat ise okunan yeri takip ediyor. Okumayı bilmeyenler ise okunan Kur’an’ı dinliyor. Yaklaşık 45 dakika süren bir cüzün okunmasıyla o günkü mukabele sona ererken halk, Kur'an mukabelesinin ardından kişisel ibadetlerini yerine getirmeye devam ediyor.

Mukabele halkalarına katılan Ankaralılar, iki yıl aradan sonra tekrar camilerde toplu olarak Kur'an okumasının mutluluk verici olduğunu dile getirdiler.

“Mukabele Ramazan'ın bir nişanesidir”

 

Mukabeleye katılmanın mutluluğunu yaşadığını aktaran cami cemaatinden Emrullah Özel, “Bunu Ramazanlarda ikindi namazından önce veya sonra ya da sabah namazında yapıyoruz devamlı. Allah kabul etsin. Mukabele Ramazan'ın bir nişanesidir. Aynı zamanda sünnettir.” ifadelerini kullandı.

 

Her ramazanda mukabele halkalarına katıldığını ifade eden Ali Toprak, “Okuyan ve dinleyen cemaatin hepsi sevabını aynı şekilde alır inşallah. Mukabele, Peygamber Efendimiz ve Cebrail’in (a.s) karşılıklı okumalarından gelmektedir. Ramazan ayı kadar güzel bir şey olamaz. Ben aynı zamanda mukabele için başka yere de gidiyorum.” şeklinde konuştu.

Cami cemaatinden Doğan Aras ise şunları söyledi:

 

“Peygamber Efendimiz (sav) iki sefer Cebrail (as) ile her Ramazan ayında inen ayetleri karşılıklı hatim etmişlerdir. Biz de bu sünneti toplanıp bir hoca efendi okuyor dinliyoruz ve tefekkür ediyoruz. Ayrıca da orada gördüğümüz ayetlerden dikkatimizi çeken veyahut onunla ilgili bir konu varsa tefsirden daha detaylı olarak evimizde takip ediyoruz. Günümüzü Kur'an'la geçirmeye çalışıyoruz. Peygamber Efendimizin de sünnetini uygulamaya çalışıyoruz.”

 

Tüm Müslümanların Kur’dan faydalanması gerektiğine işaret eden İsmail Açık, “Ben dinlemeye geldim. Dinleyen de sevabını alıyor. Mübarek Ramazan'da Kur’an-ı Kerim dinliyoruz. Ramazan ayının bütün İslam alemine hayırlar getirmesini diliyorum.” dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir