• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Suriye'nin dramı: Savaş yetmezmiş gibi...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Suriye Adli Tıp Kurumu Genel Müdürü Dr. Zahir Hacu geçen yıl 166 intihar vakasının yaşandığını belirterek, bu vakaların 115’inin erkek, 51’inin kadın vatandaşlara ait olduğunu söyledi. Hacu, “Bu sayı sadece devletin kontrolündeki bölgelerde kaydedildi” dedi.

Son 10 yılı silahlı çatışmalarla geçen Suriye’de savaş, göç, hayat baskısı gibi nedenlerle intihar sayıları eşi görülmemiş bir şekilde arttı. Muhalefetin kontrol ettiği bölgelerde de intihar vakalarına sık rastlanıyor.

Ön bilgiler, Suriye’nin kuzeyinde 2022’nin başından bu yana 9 intihar vakasının olduğuna işaret ediyor. Bu vakaların sonuncusu, Türkiye sınırındaki Salkin kentinde grafik tasarım sanatçısı olarak çalışan 40’lı yaşlarındaki bir adam tarafından kaydedildi.

İntihar olgusu  tüm bölgelerde özellikle de  kamplarda eşit şekilde artıyor. Bu durum, yüzde 90'ı yoksulluk sınırına ulaşan Suriye halkının tüm kesimlerin içinde bulunduğu kötü koşulların bir kanıtı niteliğinde. Birleşmiş Milletler (BM) 6 milyon insanın açlık halkasına dahil olmasına karşı uyarıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir