• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Özel öğrenciler marul ve soğan fidelerini toprakla buluşturdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü sera alanında yapılan faaliyete Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rohat Cebe, Batman Renkli Eller Otizm Derneği Başkanı Tevfik Gayretli ve 15 otizmli öğrenci katıldı.

Batman Üniversitesi, Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Batman Renkli Eller Otizm Derneği arasında özel eğitim çocuklarının eğitimlerinde gelişimlerine destek olmak ve doğal yaşam ortamlarında bulunmaları sağlamak amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

Protokol ile özel öğrencilerin standartlara uygun şekilde toprağı üretime hazırlama, ekim-dikim, çapalama, sulama, gübreleme, bitki hastalık ve zararlıları ile mücadele, harç hazırlama, tohumla-çelikle üretim, hasat ve hasat sonrası işlemler yapma bilgi ve becerileri kazanması amaçlanıyor.

Programda bir konuşma yapan Batman Renkli Eller Otizm Derneği Başkanı Tevfik Gayretli, hızla gelişen teknolojinin insan yaşamını etki altına alarak ekosistem-insan ilişkilerinin bozulmasına neden olduğunu belirtti. Özel yetenekli çocukların farklı bir öneme sahip olduklarını belirten Gayretli, bu protokolün otizmli öğrencilerin gelişimi açısından etkili olacağını sözlerine ekledi.

Prof. Dr. İdris Demir ise yaptığı açıklamada, bu protokolün özel öğrenciler için önemli bir adım olacağını ve bu konuda tüm imkânları sunmaya hazır olduklarını söyledi.

Batman Üniversitesi olarak öğrencilerinin gelişimlerine katkı sağlayacak çalışmalarda bulunmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Rektör Demir, üniversitelerin görevlerinin arasında topluma hizmet etmek amacının da olduğunu anlatarak hayata geçirilen projelerle sosyal farkındalık yaratmaya özen gösterdiklerini kaydetti.

Rektör Demir sözlerini şu şekilde tamamladı: “Batman Üniversitesi olarak tüm bireylerimizin hayatına dokunmak istiyoruz. Bunun için durmadan çalışmalar yapıyoruz. Kurum ve kuruluşlarla yaptığımız protokoller kapsamında birçok hayata dokunduk, dokunmaya devam ediyoruz.”(İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir