• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Dostluk Kapısı Langen`de açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Tarsus'un Almanya'daki Kardeş Kenti Langen'de, her iki şehirden kişi ve kuruluşların bağışlarıyla yapılan "Kleopatra Dostluk Kapısı" Langen de düzenlenen program ile  açıldı.

 

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Langen Belediye Başkanı Frieder Gebhardt'ın yanısıra, Fransa, İngiltere ve İspanya'dan belediye başkanlarının hazır bulunduğu tören, Kardeş Şehir programının mimarı ve koordinatörü, Almanya'da yaşayan Tarsuslu Gazeteci Mehmet Canbolat'ın hazırladığı programla başladı.

 

Açış konuşmasını yapan Langen Belediye Başkanı Frieder Gebhardt, Tarsus ile 22 yıldır süregelen dostluk ilişkilerinin eriştiği boyutun önemli bir aşama olduğunu ifade etti ve bu kapının farklı kültür ve inançtan insanların kaynaşmasına bölgesel anlamda zemin sunacağına olan inancını ifade etti.

 

Burhanettin Kocamaz ise"Langen'de iki kentin ortak projesi olarak başardığımız ve açılışını kalıcı anılarla yaptığımız Kleopatra Dostluk kapısı, gelecekte Langen için önemli bir simge olacaktır. Tarsus'tan tarihi bir dokuyu kardeş kentimizde görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bu projenin yaşama geçmesinde Tarsus'tan gönderdiğimiz ustalarımızın da büyük katkısı olmuştur" şeklinde konuştu.

 

Konuşmalardan sonra Kleopatra Dostluk Kapısı açıldı. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir