• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Van'da HDP önünde eylem yapan aileler çalınan müziğin kapatılmasını istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Farklı tarih aralıklarında çocukları PKK/HDP tarafından kaçırılan aileler Cumhuriyet Caddesi'nde bir araya geldi.

Ellerindeki pankartlarla HDP/PKK aleyhine sloganlar atarak HDP Van İl binasının önüne gelen aileler eylemlerini burada da sürdürdü.

 

Parti binasında yüksek sesle çalan müziklere de tepki gösteren aileler, müziklerin kapatılması için çağrıda bulundu.

"Yılardır gözlerimizde yaş bitmiyor"

Gülser Alkan

Oğlu Yunus için eyleme katılan Gülser Alkan, oğlunun 8 sene önce gittiğini ve yılardır ağlayıp sızladığını söyledi.

Alkan, "Oğlumuz gelsin bize yetişsin. Yıllardır gözlerimizden yaş bitmiyor. Ben oğlumu istiyorum. Diğer oğlumla beraber kalıyorum, onu da işten çıkardılar. 3 çocuğuna da ben bakıyorum. Oğlumun teslim olmasını istiyorum. Cezaevine de girse razıyım. Yeter ki gelsin." dedi.

"HDP binasından çalınan müziklerin kapatılmasını istiyoruz"

Feyzi Yağmu

5 yıl önce oğlu Kenan'ın HDP tarafından dağa kaçırıldığını belirten Feyzi Yağmur, 5 yıldır oğlunun peşinde olduğunu dile getirdi.

HDP tarafından çalınan müziklerin kapatılması için yetkililere ricada bulunduklarını belirten Yağmur, "Çocuklarımız için buraya geliyoruz. Biz buraya ağlamaya geliyoruz. Bunlar da düğün yapıyor. Devlet buna nasıl izin veriyor? 2 yıl Diyarbakır'da kaldım bir insanın sesini duymadım. Bunlar bizimle alay ediyor. Biz bu şekilde davranılmasını kabul etmiyoruz. Böyle devam ederse biz buraya gelmeyeceğiz. Biz buna tahammül etmiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Oğlumu üniversite okurken kaçırdılar"

Gevaz Erdinç

Oğlu Mikail'in Marmara Üniversitesinde okuyorken kandırılıp dağa kaçırıldığını ifade eden Gevaz Erdinç ise oğluna seslenerek gelip teslim olması için çağrısında bulundu.

 HDP İl binasında çalınan müziğe de tepki gösteren Erdinç, "Kimsenin HDP'ye oy vermemesi gerekiyor çünkü HDP kalleştir." dedi. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir