• DOLAR 32.574
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2460.99
  • ...
Evde olmadığı için kömür yardımı alamayan yaşlı nine: Kömür hakkımı istiyorum!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bingöl'ün Sarıçiçek köyü Kantar mezrasında yaşayan 78 yaşındaki Rabia Elgörmüş, tek başına yaşadığı evde kış boyunca büyük ümitlerle beklediği kömür yardımının hem geç dağıtılması hem de evde olmadığı bir zamanda gelmesi nedeniyle hak ettiği teslimat gerçekleşmediği için mağduriyet yaşıyor.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından her yıl ihtiyaç sahiplerine dağıtılan kömürlerin dağıtımında usulsüzlük yapıldığı ve keyfi uygulamalarla karşılaşıldığını düşünen köylüler gerek dağıtılan kömürlerin miktarı gerekse zamanlamasının birbirini tutmadığını belirtiyor.

Kömür yardımı almaya hak kazanmış vatandaşların, söz konusu yardımın mart ayı sonunda yapılmasının çok da anlamlı olmadığını dile getiren köylüler, kömürlerin geç teslim edildiği, evde olmayanların ise bu haktan yoksun kaldıklarını ve bir daha alamadıklarını söylüyor.

Bu uygulamanın mağdurlarından biri de Sarıçiçek köyü Kantar mezrasında tek başın yaşayan Rabia Elgörmüş adlı yaşlı kadın. Kömür yardımının dağıtıldığı gün Rabia nine evde değildi ve almaları için komşularını tembihlemişti.

Köylülerin iddiasına göre, bu insani durumu görmezden gelen ekipler, yapılan uyarılara rağmen "Evde olmayana kömür yok" diyerek kömürü teslim etmiyor.

Rabia Elgörmüş

"Kömürümü istiyorum"

Ne zaman geleceği belli olmayan yardımın, tam da evde olmadığı bir zamana denk geldiğini belirten Rabia Elgörmüş, yaşadığı sıkıntıyı şöyle anlattı:

"Ben 78 yaşındayım, yaşlı ve kimsesiz, bir başıma evde kalıyorum. Ne yapayım? Devlet bana kömür vermişken neden hakkımı vermediler? O an evde değildim ama şimdi görüyorsunuz ki evdeyim. Devletin bana hak olarak verdiği kömürüm o gün evde olmadığım için teslim edilmedi. Komşuları tembihlemiştim, ne zaman geleceği belli olmayan kömür için, gelirlerse benimkini de alın dedim. Ama dağıtım işiyle uğraşanlar kömürü bırakmadan gitmiş. Kömürümü istiyorum." dedi.

"Bana yardımcı olun, mağduriyetimin giderin. Ne hakla kömürümü vermeyip götürüyorlar?" diye yetkililere çağrıda bulunan Rabia nine, "Hakkımı istiyorum, kömürüm neredeyse getirin." dedi.

Mahmut Elgörmüş

Rabia ninenin hem akrabası hem de komşusu olan Mahmut Elgörmüş, dağıtım sırasında şahit olduklarını şöyle anlattı:

Biz dağıtım esnasında kamyonun önüne geldik, adama burada oturan teyze bizim komşumuz ve akrabamızdır. Kimsesizdir, yalnız yaşıyor. Bugün evde değil, onun kömürünü bırakın biz içeri atacağız dedik ama dinletemedik: 'Evde olmayana kömür yok!' dediler.

Yetkililere seslenen köylüler, bir kış boyunca kömür bekleyen Rabia ninenin, bu yıl kömürsüz kaldığını, yetkililerin buna bir çözüm bulmasını istiyor. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir