• DOLAR 32.282
  • EURO 34.747
  • ALTIN 2401.362
  • ...
Arşivdeki TC Belgeleri CHP`yi Ele Verdi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çözüm sürecine girildiğinden bu yana Türkiye Cumhuriyeti`nin kaldırılacağı söylentisini yaymak isteyenler "T.C." tabelasının kaldırılmasını büyük bir protestoya dönüştürülmüştü. Birkaç yıl önce alınan bu karar Türkiye Cumhuriyeti`nin PKK`yla yapılan pazarlıklar nedeniyle kaldırılmak istendiği iddiasıyla bambaşka bir hale getirilmişti. Meydanlarda yapılan eylemlerin yanı sıra sosyal medyada da isimlerinin başına "T.C." ifadesini ekleyenler olmuştu.

Samanyoluhaber`den Abdullah Abdülkadiroğlu yazdığı yazısında CHP`nin de tek parti olduğu dönemlerde bakanlıkların başına "T.C." ifadesini koymadığının belgelerini yayınladı. Abdülkadiroğlu "CHP; Ak Parti için, Türkiye Cumhuriyetini ortadan kaldırmaya çalıştığı iddiası üzerinden bir algı oluşturmaya çalışıyor. Kendi destekçileri nezdinde bu algı pirim yapıyor." dediği yazısında CHP`yi de kendi geçmişiyle yüzleşmeye çağırdı.

CHP`nin AK Parti`yi Sağlık Bakanlığı`nın başındaki "T.C" ibaresini kaldırmasını eleştirirken aynı uygulamayı 1930`lu yıllarda kendisinin de yaptığı ortaya çıktı.

Abdülkadiroğlu T.C. kampanyasının boş bir kampanya olduğunu vurgulayarak CHP`yi "T.C" kullanmadı diye Cumhuriyeti kaldırmakla suçlayamayacağımız gibi şimdi de AK Parti için bunu söyleyemeyeceğimizi ifade etti.

İŞTE O BELGELER

Belgenin tarihi 4 Haziran 1935.

Sayı 508.

CHP iktidarı zamanı.

O zaman bakanlığın adı “Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı” imiş.

CHP Genel Sekreterliği tarafından Halkevlerine yazı gönderiliyor.

Yazı şöyle başlayıp devam ediyor:
“Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı neşriyatından aşağıda adları yazılı eserlerden birer tanesi halkeviniz adın postaya verilmiştir…”

İmza CHP Genel Sekreteri..

Başka bir belge.

Tarih aynı. 4 Haziran 1935.

Sayı 509.

Yine dönemin iktidarı CHP`nin Genel Sekreterliğinden yazılmış resmi yazı.

“Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı” diye başlıyor..

Hani T.C nerede ?

İktidarda CHP, hükümet CHP, devlet CHP.

Kısacası Türkiye`de herşeyin CHP olduğu dönem..

İsmet İnönü Başbakan..

Yazışmalarda T.C kullanılmıyor.

ihlassondakika

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir