• DOLAR 32.399
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2400.75
  • ...
Ağır iş çalışanları: Ramazan tüm şartlara rağmen çok güzel
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Adıyaman'da halı sektöründe çalışan kimi vatandaşlar işlerinin ağırlığına rağmen Ramazan-ı Şerif'in gelişi coşku ve heyecanla karşıladıklarını belirtti.

"Orucumuzu tutmak zorundayız"

Ramazan ayının güzel geçtiğini dile getiren Abdurrahman Çoban, "Ramazan ayı elhamdülillah güzel gidiyor. Havaların serin olması biraz daha kolay geçmesine vesile oluyor. Havalar ısınınca biraz zorluk olabilir. İşlerimiz zor da olsa bu mübarek Ramazan ayında oruç tutmak bizlere Rabbimiz tarafından farz kılındığı için orucumuzu tutmak zorundayız. İki yıldır salgın nedeniyle birlikteliğimiz yoktu bu Ramazan inşallah Müslümanlar daha da birbirine yaklaşır." dedi.

"Ramazan ayı hoş gelmiş"

Çalışma şartlarının zor olmasına rağmen Ramazan ayının güzel bir şekilde geçtiğine değinen Gaffari Polat, "Rabbimize hamd olsun bizleri bu mübarek aya ulaştırdı. Ramazan şu an çok güzel geçiyor. Ramazan ayında birçok güzellikler yaşıyoruz. İbadetlerimizi yapıyoruz. İki yıldır teravih namazlarımızı camide kılamıyorduk, çok şükür teravih namazlarımızı camide cemaate kılıyoruz. Rabbime binlerce şükür olsun ki Ramazan ayı hoş geldi, sefalar getirdi." ifadelerini kulandı.

"On bir ayın sultanı Ramazan ayı geldi, hoş geldi"

Ramazan ayının güzelliklerle dolu olduğunu dile getiren Yasin Demirelli, "On bir ayın sultanı Ramazan ayı geldi, hoş geldi. Ramazan tüm güzellikleriyle geldi. İşlerimiz biraz yorucu, işlerimiz yorucu olmasa Ramazan daha rahat geçecek. Ramazan'ın gelmesiyle mutluyuz, huzurluyuz. Daha önce günde üç öğün yemek yerken şu an sahur ve iftar vakti yeterli oluyor. Şu an havalar serin olduğu için susama olmuyor ama havalar biraz daha ısınca su ihtiyacı daha fazla olacak. Tüm şartlara rağmen oruç tutmak ayrı bir huzur veriyor." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir