• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
Gaziantep’te mukabele sünnetine yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Rahmet, bereket ve mağfiret iklimi olan Ramazan ayının gelmesiyle Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de camiler ve Kur'an kursları mukabele halkalarıyla doldu.

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) her Ramazan ayında Cebrail (aleyhi selam) ile mukabele adı verilen Kur'an-ı Kerim'i karşılıklı okuma sünneti vatandaşlar tarafından rağbet görüyor.

 

“On bir ayın sultanı” olarak tanımlanan Ramazan ayına kavuşmanın sevincinin yaşandığı Gaziantep'te, bu ayın sünnetlerinden ve geleneklerinden olan mukabele halkalarının sayısı her geçen gün artıyor.

Ramazan ayının sünnetlerinden biri olan mukabele, camiler başta olmak üzere mescitler ve evlerde başlarken, mukabele geçtiğimiz 2 yıl Covid-19 salgını nedeniyle camilerde yapılamamıştı.

Ancak bu yıl Ramazan ayının gelmesiyle beraber Müslümanlar, mukabele halkalarına katılmaktan geri durmayarak genci ve yaşlısıyla camilere giderken, Gaziantep’te tüm camilerde, Kur’an kurslarında ve evlerde başlatılan mukabele; sabah, öğle ve ikindi namazlarından sonra gerçekleştiriliyor.

Camilerde imamlar ve hafızlar Kur'an-ı Kerim'i sesli olarak okurken, mukabeleye katılanlar ise okunan ayetleri takip ediyor. Kur'an-ı Kerim'i okumasını bilenler okunan ayetleri yüzünden takip ederken, okumasını bilmeyenler ise huşu içerisinde dinliyor.  

Miladi 1595, Hicri 1224 yılında Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde Alaybeyi olan bir komutan Gami Bey tarafından yaptırılan Alaybey Camii’nde de mukabeleye yoğun bir ilginin olduğu görüldü. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir