• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Endoskopi, Kolonoskopi veya  Ultrason orucu bozar mı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

Ramazan ayı ile beraber toplum tekrar yaşadığı sorunlar ile ilgili İslam hukukuna başvurmaya başladı.

Çeşitli sağlık sorunları yaşayan Endoskopi, Kolonoskopi yaptırmak ya da makat veya ferçten Ultrason çektirmek zorunda kalanlar oruçlarının bozulup bozulmadığını merak ediyor.

Endoskopi yaptırmak orucu bozar mı?

Mideyi görüntülemek veya mideden parça almak için yaptırılan endoskopide, ağız yoluyla mideye tıbbî bir 9 cihaz sarkıtılmakta ve işlem bittikten sonra çıkarılmaktadır.

Kolonoskopi yaptırmak orucu bozar mı?

Kolonlardaki hastalığı teşhis etmek amacıyla, bağırsak içini görüntülemek veya parça almak için yapılan kolonoskopide, makattan bağırsaklara cihaz gönderilmekte ve işlem bittikten sonra çıkarılmaktadır.

Ultrason çektirmek orucu bozar mı?

Kolonoskopide, hemen daima, endoskopide de genellikle, incelenecek alanın temizliğini sağlamak amacıyla cihaz içinden su verilmektedir.

Endoskopi veya kolonoskopi yaptırmak; makat veya ferçten ultrason çektirmek; yeme, içme anlamına gelmemekle birlikte, çoğunlukla cihaz içinden su verildiği için oruç bozulur.

Ancak söz konusu işlemlerde cihazların kullanımı sırasında sindirim sistemine su, yağ ve benzeri gıda özelliği taşıyan bir madde girmemesi durumunda endoskopi, kolonoskopi yaptırmak, makat veya ferçten ultrason çektirmek orucu bozmaz.

Bu haberler de ilginizi çekebilir