• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Van`da anne adaylarına hazırlık eğitimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Konuyla ilgili bir açıklama yapan Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürü Ebe Büşra Tapan Soğanda, annenin bilgi sahibi olmasının gebelikte, doğumda ve lohusalıkta korkudan uzak, endişesiz, mutlu ve sağlıklı olmasını sağladığını söyleyerek, “Korku ve endişenin birinci sebebi bilgisizliktir. Anne gebelik ve doğum hakkında bilgilendikçe ve onları anladıkça korkusu azalır ve kendine güveni gelişir. Bu kurslarda sadece anneler değil, babalarında derse katılımı istenmektedir” ifadelerini kullandı.

 

Edremit TSM’nin pilot bölge seçilerek dört haftalık gebe sınıfı eğitimi başlattıklarını söyleyen Soğanda, “Gebelere her hafta Salı ve Perşembe günü 2 saat olarak programdaki dersler anlatıldı. Katılımcı sayıları zaman zaman değişse bile, düzenli olarak 8 gebemiz eğitimlere katılarak gebe ve bebek bakımı ile ilgili pek çok yeni bilgi edindiklerini ifade ettiler.Gebe eğitim sınıfımızdaki eğitimlerimiz katılımcılara teşekkür belgesi verilerek tamamlandı.” diye konuştu.

 

Ebe Tapan Soğanda, Hamilelik Eğitim Merkezi’nde verilen eğitimlerde gebeliğin fizyolojisi, başlaması ve gebelik, gebelikte meydana gelen değişiklikler, şikâyetler, gebelikte beslenme ve bakım, doğum şekilleri, anne sütü, emzirme ve meme bakımı, bebek bakımı ve takipleri, lohusalık döneminde bakım ve tehlike işaretleri, aile planlaması yöntemleri, doğum korkusu ve baş etme yöntemleri hakkında bilgiler yer aldığını belirtti. (Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir