• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bursa'da esnaflardan örnek davranış: Ramazan ayı boyunca zam yapmıyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Rahmet ve bereket ayı olarak bilinen Ramazan ayının başlamasıyla çarşı ve pazarlarda hareketlilik başladı.

Ramazan ayının başlamasıyla birçok ürüne zam yapıldı. Esnaf ve vatandaşlar Ramazan ayında gelen bu zamlardan şikâyetçi oldu.

 

Ramazan ayına girilmesiyle Bursa'da esnaflar kendi sattıkları ürünlerine Ramazan ayı boyunca zam yapmayacaklarını belirttiler. Vatandaşların Ramazan ayında maddi açıdan kendilerini rahat idameleri için böyle karar aldıklarını söylediler.

"Esnaf arkadaşlarımıza örnek olacağız"

 

Sütte yapılan son zamlardan dolayı milleti mağdur etmemek için Ramazan ayında müşterilerine zammı yansıtmayacaklarını belirten Pazar esnafı Mehmet Şenol, "Aksine indirim yapmayı düşünüyoruz. Peynir bakliyat ve kuruyemiş fiyatlarında indirimler yapacağız. Esnaf arkadaşlarımıza örnek olacağız esnaf arkadaşlarımızdan bu katılıma iştirak etmelerini bekliyoruz. Özellikle üretici arkadaşların karlarından fedakarlık edip ellerini taşın altına koymaları lazım." diye konuştu.

"Milletin rahatça kendilerini idame ettirmeleri için biz zam yapmayı düşünmüyoruz"

"Bizim sektörümüz haftalık olarak fiyat belirlemektedir." diyen bir diğer esnaf Sabri Gebeş, "Arz talep dengesini karşılamak için bir taleptir. Yumurta borsası haftalık olarak değiştiğinden ramazan ayına yakın biraz daha yükselmeler olmaktadır. Bizler sektörümüze genelde ramazan ayında zam yapmamayı ve ramazan başında olsun en azından milletin rahatça kendilerini idame ettirmeleri için biz zam yapmayı düşünmüyoruz." dedi.

 

Firmalarımızda da böyle bir zam talebi olmayacaktır diyen Gebeş, " Çalıştığımız firmalar ve çiftliklerde ön görüşme sağladık. Kendileri de daha hassas ve bilinçli olacaklarını, zam yapmama gibi niyetleri olduklarını söylediler bu yöndeki ricamı kabul ederek talebimizi karşıladılar. Ramazan ayı boyunca biz de bu zammı yapmamayı aynı sabit oranla kalmasını temenni ediyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir