• DOLAR 32.559
  • EURO 35.066
  • ALTIN 2434.737
  • ...
Asırlık gelenek olan mukabele Bursa'da başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Karşılıklı Kur'an-ı Kerim okuması olarak bilinen ve Hazreti Muhammed Sallallahu Aleyhi Vesellem ile Hz. Cebrail'e Aleyhisselam dayanan mukabele, her Ramazan ayında Türkiye genelinde olduğu gibi Bursa'daki tüm camilerde de sürdürülmeye çalışılıyor.

Kur'an-ı Kerim ayı olarak bilinen Ramazan ayının vazgeçilmezleri arasında yer alan mukabele sünneti, Covid-19 salgını nedeniyle iki yıl aradan sonra Bursa'daki neredeyse tüm camilerde büyük ilgi ve yoğun bir teveccüh ile başladı.

 

Camilerde öğle namazı sonrası yapılan mukabelelere, küçük büyük herkesin yoğun ilgi gösterdiği görüldü. Bursa'da vatandaşların isteği üzerine bazı camilerde mukabele ikindi namazı sonrasında da yapılıyor.

Camilerde imamlar ve hafızlar Kur'an-ı Kerim'i sesli olarak okurken mukabeleye katılan cemaat ise okunan ayetleri takip ediyor. Özellikle iki yıl aradan sonra yapılan mukabeleyi yaşlı vatandaşların dikkatle takip etmesi gözlerden kaçmadı.

Bursa merkez Yıldırım ilçesindeki Mücahitler Camii'nde vatandaşlar iki yıl aranın ardında okunan mukabele saflarına iştirak ettiler. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir