• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Gaziantep Umut Kervanı: Ramazan’da ihtiyaç sahiplerine umut olalım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Üç aylarda başlattığı yardım kampanyasını sürdüren Gaziantep Umut Kervanı, Ramazan ayından önce de yüzlerce aileye "Ramazan Erzak Paketi" yardımında bulundu.

Ramazan ayının başlamasıyla “Umut Ayı Ramazan” sloganıyla yardım çalışmalarını artıran Gaziantep Umut Kervanı, yardım çalışmalarıyla ihtiyaç sahiplerine bir ay yetecek miktarda hazırlanan Ramazan kolilerini ve paketlerini dağıtmaya başladı.

 

Şu ana kadar yüzlerce aileye gıda yardımı ulaştıran Gaziantep Umut Kervanı, Ramazan ayı boyunca da gelen yardımları maddi durumu düşük olan yetim, öksüz, mülteci, göçmen ve ihtiyaç sahibi ailelere bayram arifesine kadar dağıtacak.

Ramazan ayı öncesi yaptıkları ve ay boyunca yapacakları yardımlarla ile ilgili bilgi veren Gaziantep Umut Kervanı Başkanı Mustafa Özaslan, Ramazan ayında daha çok ihtiyaç sahibine ulaşmak için yoğun bir tempo ile çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Umut Kervanı olarak Ramazan ayında yetim, öksüz, mülteci, göçmen ve ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmak için ellerinden gelen her türlü gayreti sarf edeceklerini söyleyen Özaslan, Ramazan ayında daha fazla ihtiyaç sahibi aileye ulaşmak için hayırseverlere yardım çağrısında bulundu.

Özaslan, Gaziantep'te Umut Kervanı olarak her yıl olduğu gibi bu Ramazan ayından önce üç ayların başlamasıyla yardım çalışmalarına başladıklarını ifade etti.

İhtiyaç sahibi olan ailelere üç aylar içerisinde gıda kolilerini ulaştırmak üzere çalışma yaptıklarını ifade eden Özaslan, “Ramazan ayı ile birlikte çalışmalarımızı yaptık, tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Allah nasip ederse Ramazan ayının girişi ile beraber yine daha önceden tespit etmiş olduğumuz ihtiyaç sahibi ailelere gıda kolilerini ulaştıracağız. Ramazan ayında biliyorsunuz gerçekten talepler çoğalıyor. Mağdur ve ihtiyaç sahibi ailelerin sayısı artıyor. Dolayısıyla hem bizim tespit ettiğimiz aileler hem de dernek binamıza gelip müracaat eden ailelerin sayısı gayet fazladır. Dolayısıyla biz de hayırseverlerin bize ulaştırdıkları yardım kolilerini Allah nasip ederse Ramazan'ın girişi ile beraber yine ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Umut kervanı bu konuda bir köprüdür. Hayırseverler ile ihtiyaç sahipleri arasında bir vesile oluyor. Asıl hayrın sahipleri hayır yapan hayırseverlerdir. Allah hayırseverlerimizden razı olsun.” dedi.

“Asıl hayrın sahipleri hayırseverlerdir”

Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine umut olmak ve ihtiyaçlarını karşılamak için hayırseverlere destek çağrısında bulunan Özaslan, “Gelin iftar sofralarına beraber konuk olalım, yardımlarımızı birebir sizinle birlikte ihtiyaç sahibi olan ailelerin evlerine ulaştıralım. Hayırseverlerimizden Allah razı olsun, hayırseverlerimiz olmazsa, yardımlarını Gaziantep Umut Kervanına ulaştırmamış olsalar; bizim ihtiyaç sahibi olan ailelere ulaşmamız mümkün değildir. Hayırseverlerin vesilesiyle bizler ihtiyaç sahibi olan ailelere yardımlarımızı ulaştırıyoruz. Biz bir köprüyüz. Asıl hayrın sahipleri hayırseverlerdir. Bizler bu konuda bir vesile ve köprü olmaya çalışıyoruz. Peygamber Efendimiz, ‘hayra vesile olan da hayrı yapan gibidir’ buyuruyor. İnşallah biz Gaziantep Umut Kervanı olarak ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmaya ve yardım yapmaya gayret ediyoruz. Bunun için de yine hayırseverler bu Ramazan ayında da inşallah Gaziantep Umut Kervanı’ndan desteklerini esirgemez, bu konuda yardımcı olurlarsa ve bize ulaşırlarsa bizde hayırseverlerin bağışladıkları yardım kolilerini, nakdi bağış yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. İhtiyaç sahipleri inşallah iftarlarını hayırseverlerin gönderdikleri gıdalarla açacaklar. Allah şimdiden hayırseverlerin hayırlarını kabul eylesin. Rabbim Ramazan’ı hayır ile yad etmeyi nasip eylesin. Rabbim cümlemize hayırlı bir şekilde Ramazan Bayramına ulaşmayı nasip eylesin.” temennisinde bulundu.

Özaslan, yardım konusunda hedeflerinin yüksek olduğunu ve Ramazan ayı boyunca birçok ihtiyaç sahibi aileye ulaşmak istediklerini belirtti.

“Her geçen gün ihtiyaç sahibi ailelerin sayısı artıyor”

Her geçen gün ihtiyaç sahibi ailelerin sayısının arttığına dikkat çeken Özaslan, “Bu ekonomik kriz ve art arada zamların gelmesi mağduriyeti ve mağdur sayısını arttırıyor. Bizim tespit ettiğimiz aileler içerisinde özellikle dul, yetim ve öksüz aileler başta olmak üzere ihtiyaç sahibi olan ailelerin sayısı yüksektir. Her geçen gün ihtiyaç sahibi ailelerin sayısı artıyor ve bize müracaatlar her yıl çoğalıyor. Her Ramazan ayında gerçekten sayımız ikiye katlanıyor. Hedefimiz 2 bin aileye ulaşmak ama bazen daha fazla sayılar geliyor, sayılar artıyor. Fakat bu ihtiyaç sahibi ailelerin hepsine ulaşmamız mümkün değil. Bize yardımcı olan hayırseverlerin desteği kadar biz ancak ihtiyaç sahibi ailelere ulaşırız.” ifadelerini kullandı.

“Gaziantep Umut Kervanı'ndan bir koli gelse de iftarımızı açsak”

Gaziantep Umut Kervanı her yıl Ramazan ayında yardım çalışmalarını artırdıklarını belirten Özaslan, “Zaten yıl boyunca aynı çalışma içerisindeyiz. Sürekli imkanımız el verdikçe düzenli olarak yardımcı olduğumuz, gıda ve nakdi yardımında bulunduğumuz aileler var. Ramazan ayı geldiğinde bütün ihtiyaç sahiplerinin gözleri bizlere, hayırseverlere çevriliyor. Bir gıda kolisi bekliyorlar. ‘Gaziantep Umut Kervanı'ndan bir koli gelse de iftarımızı açsak’ diyerek bekleyenler var. İnşallah bu Ramazan ayında da ihtiyaç sahibi ailelere yardım kolilerini ulaştırmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir