• DOLAR 32.608
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2437.004
  • ...
Bingöl'de ilk teravih büyük bir coşkuyla kılındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Covid-19 salgını nedeniyle iki yıldır Ramazan ayılarında camilerde toplu halde teravih namazı kılınamamıştı. Camiler iki yıl ardan sonra tekrar cemaatine kavuştu.

Bingöl İl Müftülüğünün almış olduğu kararla teravihte Hatm-i Şerif’İn okunacağı Merkez TOKİ Mahallesi Hazreti Ali Camii, Ramazan ayının ilk teravihinde büyük bir sevinç ve coşkuya ev sahipliği yaptı.

Hatim okunmasına katılımın yoğun olduğu gözlendi. Akşam namazı sonrası mahalle sakinleri erkenden gelip camide yerini aldı. Cami görevlileri ve cemaati duygularını İLKHA mikrofonlarıyla paylaştı.

“Meşakkatli amellerin getirisi çoktur”

Cami imamı Ahmet Afşin; “Allah Ramazanımızı mübarek etsin, bizlere orucun tamamını tutmayı nasip etsin. İlk teravihimizi kıldık. Hafızlarımız hatimle namaz kıldırdılar.  İnşallah sonuna kadar devam eder. Cemaatimizden her yaştan Müslüman camiye gelmişlerdi. Her meşakkatli işin getirisi de vardır. Hatimle kılmak zor ama getirisi çoktur. Genç kardeşlerimizden de Allah razı olsun. İlke Haber Ajansı'na da teşekkür ediyoruz “ şeklinde konuştu.

“Arzu ederiz ki imkânlar dâhilinde her camide hatimle teravih kılınsın”

Cami Müezzini Yunus Kızılboğa, camilerinde hatimle teravih kıldırılması noktasında memnuniyetini dile getirerek duygularını paylaştı. Kızılboğa, “iki yıldır teravih namazını salgından dolayı kılamadık, o açıdan bizler mahzunduk. Rabbimize hamdolsun teravih namazı kıldık. Mevla’m devamını getirsin. Müftülüğümüzün almış olduğu karar gereği camimizde hatimle kılacağız. Bugün kıldık çok güzeldi. Arzu ederiz ki imkânlar dâhilinde tüm camilerde hatim ile namaz kılınsın. Cemaatimizin iştiraki çok güzeldi. Camimiz doluydu, hanımlar için üst katta yer ayırdık. Her yaştan camimize cemaatimiz geldi.  Mevla’m devamını getirsin. Tüm İslam âleminin ramazanı şerifi mübarek olsun. Mevla’m tüm oruçlarımızı kabul etsin.” dedi.

“Teravih namazlarına gidemiyorduk, özlemiştik”

Mahalle Muhtarı Şemsettin Şık, teravih namazlarını özlediklerini dile getirerek, “İki yıldır teravih namazlarına gidemiyorduk ve üzülüyorduk. Rabbime şükürler olsun böyle bir günü, böyle bir ayı tekrardan nasip etti. Çok mutlu ve bahtiyarız. Ramazan ayında hatim namazı her yıl bir camideydi bu yıl bize nasip oldu. Rabbim tekrardan nasip etsin” dedi.

İbrahim Barman, "Geçen yıl teravih yoktu, Allah herkesten razı olsun, inşallah Ramazan ayımız dolu dolu geçecek, hocalarımız hatimle namaz kıldırdı, inşallah böyle devam ederiz.” dedi.

“İnşallah sıhhat ve hamd ile bayrama kavuşuruz”

Cami cemaatinden Nuri Araç, “Allah herkesin ibadetini kabul etsin. Bugün ilk gündür. Namazımızı kıldık, cüzümüzü dinledik. İnşallah son güne kadar sıhhatle kuvvetle hamd ile bayrama kavuşturur. Allah cümle İslam âleminin hayrını kabul etsin.” Dedi.

“Cami cemaatinin yüzünde ibadet heyecanını gördüm”

Cami müdavimlerinden Metin Güner, “Bizi Ramazana kavuşturan Allah’a hamd olsun. Bu iki yıldır salgından dolayı camide rahat teravih kılamadık. Camimizde ilk teravih hatimle başladı. Bu yıl hatimle kılacağız, Rabbim bu nimeti bize bahşettiği için hamdolsun. Bugün heyecanlıydık. Cemaatin yüzünde ibadete aşkı ve heyecanını gördük. Demek ki uzun zamandır bir arada ibadet etmek, hele hele safları sık tutup omuz omuza duruşumuz insanları memnu etmişti. Rabim bu ramazanı herkese bereketli ve sıhhatli kılsın” ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir