• DOLAR 32.458
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2438.061
  • ...
Bingöl'de park ve bahçelerdeki banklar belirsiz kişilerce tahrip edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl kent merkezinde yaşanan olayda, park alanları zarar görürken, oturma bankları kırılarak ailelerin oturduğu kamelyalar ve çocukların oyun alanları tahrip edildi.

Konuya ilişkin yazılı açıklama ile tepki gösteren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, bu tür tahribata karşı toplumsal duyarlılık çağrısında bulundu.

Halkın malı olan ortak yaşam alanlarına yapılan bu çirkin saldırıların anlamsız olduğunu vurgulayan Arıkan, oturma banklarının yakılıp yıkıldığı, oyun gruplarının, kamelya ve aydınlatma sistemlerine büyük çaplı zarar verildiğini belirtti.

Arıkan açıklamasında, "Bingöl Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, bir yandan kentteki park ve bahçelerin yenileme çalışmalarına hız verirken, diğer yandan da çevreye zarar verenlerin tahribatlarıyla uğraşmaktadır. Ailelerin çocuklarıyla birlikte zaman geçirmek için tercih ettiği parklar, bir kez daha şehir magandalarının saldırısına uğradı. Oturma bankları yakılıp yıkılırken, oyun grupları, kamelyalar ve aydınlatma sistemlerine büyük çaplı zarar verildi." dedi.

Yapılan tahribata karşı onarım çalışmalarının hızlandırıldığı kaydedilen açıklamada, "Ortak yaşam alanlarına topyekûn sahip çıkılması gerekir. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz bünyesinde oluşturulan mobil ekipler, tüm parklarımızı günlük kontrol ederek, tahrip edilen alanları düzenli bir şekilde onarıyor. Bilinçsiz çevrelerce yakılan oturma grupları, çalınan salıncak, musluk ve çöp kovaları hızlı bir şekilde yenileniyor." denildi.

Toplumsal duyarlılık çağrısından bulunan Arıkan, "Kentin farklı noktalarındaki parklarda hoş olmayan görüntülerle karşılaşıyoruz. Yapılan iyilik ve güzellikleri yok etmeye çalışan zihniyeti esefle kınıyorum. Ortak alanlarımıza verilen zarara anlam veremiyoruz. Yapılan hizmetleri yok etmeye, kırıp dökmeye hiç kimsenin hakkı yoktur." ifadelerini kullandı. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir