• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Adıyaman'da kitap okuma etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Düzenlenen etkinliğe Vali Mahmut Çuhadar, İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşçı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Günaydın, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Filiz Karabulut, Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen İl Başkanı Ali Deniz, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

"Kitaplar Konuşuyor" skeç gösterisiyle başlayan programda, öğrenciler tarafından şiirler okunarak halk oyunları gösterisi yapıldı.

Vali Çuhadar, burada yaptığı açıklamada çocuklara ve gençlere okuma alışkanlığı kazandırmak, kitap sevgisini artırmak ve kütüphaneleri etkin bir şekilde kullandırma amacı taşıdıklarını belirtti.

Çuhadar, "Kütüphaneler, insanlığın bilgi birikiminin muhafaza edildiği ve gelecek nesillere aktarıldığı kültür evleridir. Kitaplar ise, ufkumuzu genişleten ve kültür seviyemizi yükselten, medeniyetlerin köklü tarihini yansıtan araçlardır. Bunun için çocuklarımıza ve gençlerimize kitap sevgisini aşılamalı, onlara, kütüphanelerden yararlanma alışkanlığı kazandırmalıyız. Bu amaçla ilin yöneticileri olarak çocuklarımızı ve gençlerimizi geleceğe donanımlı bir şekilde hazırlamak amacıyla ilimize modern bir kütüphane yapıyoruz. Bitme aşamasına gelen ve ilimizin ilk akıllı binası olarak inşa edilen kütüphanemizi önümüzdeki günlerde halkımızın hizmetine sunacağız." dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir