• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
TÜRSAB Başkanı Özgökçe: Van'a ihanet ediliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

TÜRSAB Doğu Anadolu Bölge Başkanı Cevdet Özgökçe, Van-İran uçak seferleri hakkında basın mensuplarına yaptığı açıklamada sorunun Van halkı için bir ihanet olduğunu, bu sorunun hemen çözülmesi için yetkililere seslendi.

Van-İran seferlerini yapan uçağa, İran'a uygulanan ambargodan dolayı yer hizmeti sunan firma tarafından yüksek faturalar çıkarıldığını ve bu faturaların ödenmesi ve iptal edilmesi hususunda kimsenin kendilerine destek vermediğini Özgökçe, iç piyasada da ciddi sıkıntılar yaşandığını hatırlatarak yapılanlarla Van'a yazık edildiğini ifade etti.

"İranlıları güllerle karşıladık"

Yaklaşık 4 aylık çalışmadan sonra 4 Şubat'ta İran'dan gelen ilk uçağın Van'a indiğini hatırlatan Özgökçe, "Van Valimizin büyük desteği ile devlet töreni ile bu uçağı karşıladık. Halaylar ve güllerle uçağımızı karşıladık. Gelen ilk uçakta Tahran acentaları ilimizi ve bölgemizi bilmedikleri için 3 gece 4 gündüz konaklamalarını otellerimiz karşıladı. Vali ve belediye başkanlarının da destekleri oldu. Gelen misafirlerimiz de çok memnun kalıp gelip geri döndüler. Bunun geri dönüşünü ikinci uçakta gördük. En kötü sezonda olmamıza rağmen ikinci uçakla 87 kişiyi Van'a getirdik." dedi.

"Kesilen fahiş faturalardan dolayı seferleri iptal ettik"

İkinci uçaktan sonra yer hizmetleri alan firmanın kendilerine fahiş fiyatlarda uyguladığı faturalar nedeniyle seferleri kesmek zorunda kaldıklarını belirten Özgökçe, "Bu uçağı bırakırken bir maliye çalışması yaptık. Hem İran tarafında hem de Van Havaalanlarının bize bir yer maliyeti olacaktı. Van Ferit Melen Havaalanının bizden talep ettiği fiyat 3 bin 400 euro idi. İran'daki havaalanının yer hizmetlerini de aldıktan sonra uçak koltukları için kişi başı bir fiyat belirledik. Biz koltukları bin TL'den sattık. Nevruz boyunca da iki yönlü olarak uçağımız dolu gelip gitti. Yer hizmetleri veren firmanın bize kestiği faturalardan dolayı uçuşları iptal etmek zorunda kaldık." İfadelerini kullandı.

"3 bin 400 euro olan fatura 42 bin 600 euro olarak kesildi"

Cevdet Özgökçe

İran'dan Van'a gelen ilk uçağın bir gece hava muhalefetinden dolayı havaalanında kaldığı için 42 bin 600 euro fatura kesildiğini söyleyen Özgökçe, "İkinci uçağımız hiçbir hava muhalefeti yaşamamasına rağmen ona da 5 bin 200 euro fatura kestiler. Bize söyledikleri ücret de 3 bin 400 euro idi. Ben firmanın müdürü ile defalarca görüştüm. Kendi özel aracımla İstanbul'a gidip firma sahibi ile de görüştüm. Faturalarda bir hata olduğunu, düzelteceklerini söylediler. Bize bir ay sonra geri dönüş yaptılar. İran'a uygulanan ambargodan dolayı fiyatı indiremeyeceklerini söylediler. Bu faturaları ödememiz gerektiğini söylediler. Bizim İran'daki partnerimiz de firmaya dava açtı ve bu faturaları ödemeyeceklerini söyledi. Bakalım mahkeme kimi haklı görecek." ifadelerini kullandı.

"Bu şehre yazık ediyorlar"

Yaşanan sıkıntılarla ilgili Van Valisiyle, Ak Parti milletvekilleri İrfan Kartal ve Abdulahat Arvas ile telefonda görüştüğünü aktaran Özgökçe, "Vekillere faturaları gönderdim. Bu konuda destek istedim. Maalesef şu ana kadar Van'ın seçilmiş milletvekillerinden, mülkü idare amirlerinden ve iş dünyasından hiçbirinden destek görmedik. Durumumuz gerçekten vahim. Bu şehre yazık ediyorlar. Biz iç piyasada da ciddi sıkıntılar çekiyoruz. Uçuş firmaları Van'a yeteri kadar uçak göndermiyor. Gelen firmalar da biletleri en yüksek fiyattan satıyorlar. İnsanlar da mecbur kaldıkları için bu biletleri alıyor. Bu bizim şehrimize yapılan bir ihanettir. Bu kabul edilir bir şey değil. Lütfen Sayın Cumhurbaşkanı, Ticaret Bakanı, Kültür ve Turizm Bakanı sesimizi duysunlar." şeklinde konuştu. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir