• DOLAR 34.483
  • EURO 36.247
  • ALTIN 2955.874
  • ...
Malatya’daki üniversitelerde Gastronomi Bölümü açılması talebi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Malatya’da bu yıl 2’si düzenlenen "Kayısı Çiçeği Şenlikleri" Kale İlçesinde ünlü Şefler tarafından gerçekleştirilen Work Show ile sona erdi.

Festival kapsamında Malatya'ya davet edilen şefler, gurmeler, yazarlar, gazeteciler, tur rehberleri ve seyahat acenteleri temsilcilerinin il merkezi ve ilçe gezilerinden sonraki durağı Kale ilçesi oldu.

Kale İlçesinde Malatya Turgut Özal Üniversitesi MYO Yerleşkesinde Şefler Nursen Mangut, Mustafa Polat, Haldun Tuzel, Yeşim Kaya tarafından Kayısı ve Malatya yöresel mutfak ürünlerinden oluşan malzemeler ile yemek ve tatlı yapılarak Work Show gerçekleştirildi.

Şefler yaptıkları birbirinden lezzetli yemek ve tatlılarda; kayısı, kayısı pestili, kayısı çekirdeği ve unu, mor reyhan, samut gibi yöresel malzemeleri kullandılar.

Programın son bölümünde konuklarla Vali Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcıları ile Malatya Yemek Kültürü ve Malatya turizm potansiyeli ile ilgili sohbette gelen konukların özellikle ildeki üniversitelerin en az birinde mutlaka Gastronomi Bölümü açılması gerektiği önemle vurgulandı.

Programa; Vali Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kale Kaymakamı Abdulselam Bıçak, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ercan Altın, Kale Belediye Başkanı Murat Koca, Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Aladağ, Prof. Dr. Süleyman Serdar Karaca, Kale Turizm ve Otel İşlet. M.Y.O. Müdürü Öğr. Gör. Suat Kuluşaklı, Malatya Kültür ve Turizm İl Müdürü Çetin Şişman, Malatya Gastronomi Turizm ve Tanıtım Derneği Yöneticileri, şenlik kapsamında il dışından gelen davetliler katıldı. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir