• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
ÖNDER'in "Adalet ve Merhamet" yarışmasında ödüller sahiplerini buldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, Tuzla İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (TİHMENDER) öncülüğünde, İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Tuzla Belediyesi desteğiyle düzenlediği "Adalet ve Merhametle" temalı yarışmanın ödül töreni Tuzla Belediyesi Kültür Merkezi ve Nikâh Sarayı'nda ödül töreni düzenlendi.

Törene; ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan, Tuzla Kaymakamı Ali Akça, Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanları İhsan Erkul ve Abdulhalik Baş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Adnan Sarıyıldız, AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kaan, öğrenciler ve aileleri katıldı.

İstanbul'daki ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri adalet ve merhamet üzerine birbirinden güzel sanat eserleri üretti. 447 okuldan 535 eserin katıldığı Adalet ve Merhametle Yarışmasında resim, şiir ve kısa film alanında ilk üçe giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

"Adalet ve merhameti gündemimize almalıyız"

Ödül töreninde konuşan ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan, "Yarışmaya 500 kadar eser gönderildi. Bu eserlerde iki şiar yol edindi. Gençlere adalet ve merhamet üzerine bir şey söylememize gerek yok. Buradan ona çıkarıyoruz. Adalet ve merhameti biz yetişkinler olarak gündemimize almalıyız. Gençlerin sanatın en az bir dalıyla iştigal etmeleri önemlidir. Birbirinden güzel eserleri paylaşmış olan kardeşlerimin o pak alınlarından öpüyorum. Bütün büyüklerimizin de adalet ve merhametle kalmalarını diliyorum." dedi.

En çok ihtiyaç duyduğumuz iki değer "Adalet ve Merhamet"

Adalet ve merhamet insan olmanın iki mihenk taşı ve çağımızda en çok ihtiyaç duyduğumuz en önemli iki değer olduğunu hatırlatarak konuşmasına başlayan TİHMENDER Başkanı Ekrem Erdem, "Geçmişten günümüze farklı dinler ve milletler tarafından temel ahlaki erdemler olarak kabul edilmiş ve hemen her medeniyette üstün birer davranış olarak bizlere tavsiye edilmiştir. Adalet ve merhamet olmaksızın yapılan her iş eksik ve yarım kalacaktır. İnsanlara hatta her tür canlıya karşı adil ve merhametli olmak gerekir. Yaşam ancak bu şekilde anlamlı ve güzel olur. Bizler bu duygu ve düşüncelerle öğrencilerimizin dünyasında bu kavramların yer etmesine çalıştık." diye konuştu.

535 eser yarıştı

İstanbul genelinde ilkokullardan 325 resim, ortaokul öğrencilerinden 197 şiir ve liseli gençlerin çektiği 13 kısa filmin gönderildiği yarışmaya toplamda 447 okuldan 535 eser gönderildi.

Eserler arasından yapılan seçmelerde, resim dalında; Pendik Abdurrahmangazi İlkokulundan Mustafa Emin Erdoğan birinci, Tuzla Barbaros İlkokulundan Ayda Nur Doğan ikinci, Bağcılar Özel Birikim Hayat İlkokulundan Mustafa Aras Akın üçüncü oldu. Şiir dalında Pendik Merkez İmam Hatip Okulu'ndan Zeynep Karabulut birincilik, Tuzla Muzafferda-Güzide Pulur İmam Hatip Okulu'ndan Muhammed Fatih Topçuoğlu ikincilik, Bakırköy İmam Hatip Okulu'ndan Mert Samet Özçelik üçüncülük ödülüne layık görüldü. Kısa film dalında ise Başakşehir Akif İnan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Halil İbrahim Başıbaş birincilik, Tuzla Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Eyüp Han Mangan ikincilik, Pendik Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Ertuğrul Çınar üçüncülük ödülünün sahibi oldu.

Ödüller takdim edildi

Düzenlenen ödül töreninde her 3 kategoride birinci olanlar dizüstü bilgisayar, ikinci olan isimler tablet, üçüncü olan öğrenciler de bisikletle ödüllendirildi. Ödüllerin takdimi ve hatıra fotoğrafının ardından tören, Grup Yürüyüş konseri ile sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir