• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
PKK uzantısı SDG 15 genci zorla silahaltına aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD işgal güçlerinin desteklediği ve PKK/YPG'nin Suriye'deki uzantısı olan Suriye Demokratik Güçleri (SDG), Rakka şehrinin Tavra  (Tabka) bölgesinde çok sayıda mahalleye baskın düzenledi.

Suriye rejimine bağlı medyada yer alan haberlere göre, SDG'ye bağlı silahlı gruplar, baskın düzenledikleri evlerde arama yapıp, Arap ailelerin askerlik çağına gelmiş 15 gencini alıkoydu. Gençlerin, askeri eğitim kamplarına götürülerek silahaltına alındığı kaydedildi.

Yerel halkın, gençlerinin SDG tarafından götürülmesine engel olmaya çalıştığı ancak zor kullanılarak dağıtıldıkları belirtildi.

Dün de Deyrizor kırsalında Arap gençlerini zorla silahaltına alan SDG'ye karşı yerel halk, protestolar düzenlemiş ve yolu kapatmıştı. SDG elemanları daha sonra bölgeye gelerek halka saldırarak grubu dağıtmıştı.

DAİŞ'in yenilgisinden sonra, Haseke ve Rakka illerinin çoğu ile Deyrizor'un kuzey bölgeleri PKK uzantısı SDG'nin kontrolü altına girdi. SDG, işgalci ABD ordusuna Suriye'nin kuzeydoğusunda 9 askeri üs kurmasına izin verdi. Bu üslerden 4'ü Deyrizor'daki petrol sahalarının yakınında bulunurken 5'i de ülkenin "tahıl ambarı" olarak bilinen Haseke'de bulunuyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir