• DOLAR 32.452
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2441.122
  • ...
Ukrayna: Kapsamlı işgal olursa diğer ülkelerden 100 milyon insan gıda sorunu yaşayabilir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ukrayna Tarım Bakanlığı, dün itibari ile 150 bin hektar alana mısır, soya fasulyesi, ayçiçeği, darı, karabuğday, yulaf ve şeker pancarı gibi ürünlerin ekiminin yapıldığını açıkladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Tarım Politikası ve Gıda Bakan Yardımcısı Taras Vysotsky, Herkon, Odesa ve Mykolayiv bölgesinde her şeye rağmen Ukrayna bayrakları altında ekimin başladığını ifade etti.

Vysotsky, ülkedeki durum göz önüne alındığında, ayçiçeği ve mısır gibi yüksek marjlı ürünlerin ekiminin azalmasının beklendiğini, üretimi daha kolay ancak gıda güvenliği açısından önemli olan (bezelye, arpa ve yulaf) ürünlerin ekiminin ise artacağını da sözlerine ekledi. 

Rusya'nın, geniş kapsamlı işgal başlatması halinde Ukrayna'da ekilen alanların yüzde 30 oranında azalabileceğini belirten Vysotsky, bunun tarım ürünlerinin ihracatı yapılan Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Güneydoğu Asya'da yaklaşık 100 milyon insanın gıda güvenliğini olumsuz etkileyeceğini vurguladı. 

Vysotsky, Ukrayna'nın şu anda önümüzdeki yıl için gıda güvenliğini sağlamak için yeterli buğday, yağ ve mısır stokuna sahip olduğunu kaydetti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir