• DOLAR 32.379
  • EURO 34.757
  • ALTIN 2395.251
  • ...
Bursa’da ihtiyaç sahibi ailelere Ramazan Destek Çeki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği 'Kart 16' uygulaması ile toplamda 10 milyon TL değerindeki Ramazan çekleri ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

Merinos AKKM'de gerçekleşen Kart16 tanıtımını BURFAŞ Genel Müdürü Ömer Furkan Banaz gerçekleştirirken toplantıya Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Arif Tak, Bursa Bakkalcılar Odası Başkanı Muhammet Nuri Örs ve birçok bakkal esnafı katıldı.

 

“İhtiyaç sahibi 25 bin aileye 400’er TL’lik Kart16 Ramazan Destek Çeki verilecek”

Tanıtımda yaklaşan Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını dileyen BURFAŞ Genel Müdürü Ömer Furkan Banaz, "Geçtiğimiz yıl Ramazan ayında başlattığımız kart16 projemiz esnafımıza ve ihtiyaç sahiplerine can suyu oldu. Bu yıl 100 bin çek dağıtımı yapıp toplamda 10 Milyon TL değerinde çek dağıtacağız. Geçtiğimiz yıl bu programla hiçbir problem yaşamadık. Bu sene de inşallah hayırlısıyla projemizi uygulayacağız" diye konuştu.

“Projeyi yaymak için çalışıyoruz”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yaptığı konuşmada, sosyal hizmetler kapsamında birileri gibi 1 yapıp, 5 tane reklam yapmadıklarını, şehrin her köşesine dokunmak için büyük bir gayret gösterdiklerini söyledi.

Erzak kolisi uygulamasını kaldırıp yerine yardımların daha nitelikli hale dönüştürülen Kart16 uygulamasını hayata geçiren ilk belediye olduklarını hatırlatan  Aktaş, " Biz tüm orijinalliğiyle süreci devam ettiriyoruz. Saman alevi gibi çıkıp kaybolan uygulama değil. Bu projeyi daha yaymak için çalışıyoruz.” dedi.

“Hiçbir esnafımız mağdur edilmeyecektir”

Aktaş, “Bu Ramazan’da da toplamda 100 bin tane çek dağıtacağız ve bu yılki rakam totalde 10 milyon TL. Geçen sene 5 bin TL’yi bulan ödemesini alıyordu.  Ama şimdi bin 500’e yakın esnafla birebir muhatap oluyorsunuz. Bizim bakkalı bekletmek gibi niyetimiz kesinlikle olamaz. İçerideki iç işleyişe bakarak bu yıl rakamı 10 bin TL olarak belirledik. Zaten bayram sonrası hemen ödemeler yapılıyor. Hiçbir esnafımız mağdur edilmeyecektir.” dedi.

Aktaş, “Bu uygulama ile mahalle kültürünü geliştirmek, ihtiyaç sahiplerine destek olurken, mahalle bakkallarını da yaşatmak istediklerini ifade etti. Projenin esnafımıza ve ihtiyaç sahiplerine hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Programda bir konuşma yapan Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Arif Tak ise, Alinur Aktaş’ın bu ve benzeri projelerle tüm ilçelerdeki esnafa destek olmaya devam ettiğini belirtti.

Tak, “Yöneticiler sizleri iyi anlıyorsa, sizlerin yanında oluyorsa ve elinizden tutuyorsa bir problem kalmıyor zaten. Evet, sıkıntılar çektik, çekiyoruz ama ne olursa olsun ben yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Ben katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum. Hep birlikte olalım, sıkıntılar birlikte aşılır. Birlik beraberlik içinde olmak durumundayız” dedi.

Bir konuşma yapan Bursa Bakkallar Odası Başkanı Muhammed Nuri Örs, “Bursa Büyükşehir Belediyesine Biz talep ettiğimizde yönetici arkadaşlarımız sağ olsunlar, bu talebe duyarsız kalmadı. Büyükşehir Belediye Başkanı bu talebe duyarsız kalmadı. Kendilerine teşekkür ediyorum. Geçen yıldan beri Türkiye’deki birçok oda başkanı bizleri aradı. İşin işleyişi konusunda bilgi almak istediler. Bu organizasyonun her yıl geleneksel hale getirilmesini rica ediyoruz. Bu uygulama ile bize önemli bir destek sağlayanlara teşekkür ediyorum” dedi.

“Bakkal sahipleri uygulamaya destek verdi”

İlhami Yüzyıl

Bakkal işletmecisi İlhami Yüzyıl, ”Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. İki yıldır bu organizasyonu yapıyor. Olumlu ve iyi bir uygulamadır. Bir küçük esnaf olarak daha fazlasını bekliyoruz. Küçük esnaflara bunu yönlendirildiği için can damarı oluyor. Kendisine teşekkür ediyoruz. ”dedi.

“Her yıl yapılmasını istiyoruz”

Hasan Çelik

Bakkal esnafı Hasan Çelik, “ Uygulama geçen yıl tam kapanma olduğu döneme denk geldi. Kaygıya kapıldık işlerimizi ne yapacağız. Bu uygulama sayesinde işlerimiz çok oldu.

Ödemelerimizi gününden aldık. Bu yıl da heyecanla bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Her yıl yapılmasını istediğini söyleyen Çelik, “Hem bakkal esnafı hem de ihtiyaç sahibi aileler için faydası oluyor. İhtiyacı olanlar alışverişlerini en yakın yerde yapabiliyor. Bakkal esnafı da faydalanıyor. En önemlisi para borsa da kalıyor. Zincir marketler aracılığıyla dışarıya gitmiyor. Bu uygulamayı destekliyoruz ve yapanlardan Allah razı olsun.” dedi.

Fırat Balıkçı

Market sahibi Fırat Balıkçı, “Belediyenin yaptığı gayet yerinde bir uygulama daha önce Belediye ve farklı kurumların Ramazan da yapmış olduğu destek zincir marketler ve büyük kuruluşlar faydalanıyordu. Bu uygulamayla küçük esnafımızın faydalanması yerli ve yerinde bir uygulamadır. Bu anlamda Belediye Başkanına teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.  (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir