• DOLAR 32.489
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2441.591
  • ...
Tokat Yeni Havalimanı bugün açılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, açılış öncesinde Tokat Yeni Havalimanı’nda incelemelerde bulundu. İncelemenin ardından açıklama yapan Karaismailoğlu, "Havalimanımızın yatırım maliyeti 1 milyar 200 milyon lira. Yıllık 2 milyon yolcu kapasitesi ve 16 bin 200 metrekare büyüklüğünde, estetik mimarisi ile modern bir terminal binası inşa ettik. Havalimanımıza 633 araç kapasiteli otopark inşa ettik. Pist uzunluğunu ise 2 bin 700 x 45 metre. Özetle, Tokat’a dört başı mamur hiçbir eksiği olmayan modern bir havalimanı inşa ettik. Hiç şüphesiz Tokat Yeni Havalimanı şehrin gelişimine büyük katkı sağlayacak ve kalkınma seferberliğini daha da ilerilere taşıyacak.” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak çalışmaların sadece yeni havalimanı ile sınırlı olmadığına işaret eden Karaismailoğlu, Yeni Havalimanının bağlantı yollarındaki yapım çalışmalarının da tamamlandığını söyledi.

“Tokat Havalimanı Kavşağı ve Bağlantı Yolu’muzu ayrıca diğer karayolu yatırımlarımızın da açılışlarını yapıyoruz” diyen Karaismailoğlu, hayata geçirilen her projenin Tokat’ın üretim faaliyetlerini güçlendireceğine dikkati çekti.

Tedarik zincirinin etkinliğinin artmasıyla şehrin ticari hayatının daha da gelişeceğini dile getiren Karaismailoğlu, “Tokat Havalimanımız da Tokat'ı dünyaya, dünyayı Tokat'a bağlayacak muazzam bir proje olarak tarihteki yerini alıyor. Kentimizin ilçeleri; Almus’un, Artova’nın, Başçiftlik’in, Erbaa’nın, Niksar’ın, Pazar’ın, Reşâdiye’nin, Suluçay’ın, Turhal’ın, Yeşilyurt’un ve Zile’nin sosyo ekonomik gelişimine büyük katkılar sağlayacak.” diyerek sözlerini tamamladı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir