• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
HÜDA PAR, Büzütnava İslami Partisini Ziyaret Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK - HÜDA PAR Genel Başkanı M. Hüseyin Yılmaz ve Genel Başkan yardımcıları M. Bahattin Temel ile İsa Aydın Hewlêr/Erbil`de Büzütnava İslami partisinin burada bulunan merkezini ziyaret etti. Partinin lideri Şeyh İrfan ve şura üyeleri, HÜDA PAR heyetini çok sıcak karşıladı.
 
HÜDA PAR heyetini "Siz kendi evinize hoş geldiniz. Burası sizin memleketiniz" diye karşılayan ve ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Şeyh İrfan, bu tür ziyaretlerin karşılıklı bir şekilde sürdürülmesinin gerekliliğini vurguladı.
 
Şeyh İrfan ayrıca şunları aktardı: "Biz parti olarak sizi takip ediyoruz. Sizi ziyarete gelen yetkililerimiz çalışma ve gayretlerinizi takdir ediyorlar. Sizi yakından izliyor ve başarılarınıza seviniyoruz. Allah çaba ve gayretinizi artırsın" dedi.
 
HÜDA PAR Genel Başkanı M. Hüseyin Yılmaz da, kendilerini kabul edip misafir ettikleri için teşekkürlerini bildirdikten sonra yeni bir parti olmalarına rağmen dünya mazlumları ve mustazaflarıyla birlikte olmak, ortak sorunlarda beraber çözüm bulmak ve İslami referanslı partiler olarak düzenli bir birliktelik oluşturmak için bu ziyaretlere önem verdiklerini belirtti.
 
İki parti heyetinin karşılıklı müzakerelerinin uzaması ve Şeyh İrfan’ın ısrarı üzerine HÜDA PAR heyeti kendilerine misafir kaldı. Görüşmeyi çok dolu ve faydalı olarak değerlendiren HÜDA PAR heyeti ikinci gün buradan ayrıldı.
 
Büzütnava İslami Partisi Merhum Şeyh Osman’ın kurduğu partidir. Saddam’a karşı silahlı bir hareket olduğu halde Kürdistan bölgesinin Saddam’dan sonra özerk bir yapıya dönüşmesiyle birlikte aktif siyasette rol aldı. Şu anda Kürdistan Bölge meclisinde iki sandalyesi mevcuttur.  (İLKHA)

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir