• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Filistinli murabıtlardan Mescid-i Aksa'ya sahip çıkma çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgalci rejimin gerek Mescid-i Aksa gerekse İslam'ın diğer kutsallarına yaptığı saldırılara karşı durarak kutsalları muhafaza etmeye çalışan kadın murabıtlar Batı Şeria, Kudüs ve Filistin'in 1498 yılında işgal edilmiş bölgesinde yaşayanlara çağrıda bulundu.

Mescid-i Aksa'nın tanınan murabıt kadınlarından olan Henadi El-Halevani yaptığı çağrıda, yılın her gününde İslam'ın kutsallarına saldıran, onları kirleten ve her Ramazan ayında vahşice saldırılarını artıran işgalci siyonistlere karşı ribat faaliyetlerini artırarak Başta Mescid-i Aksa olmak üzere diğer kutsallara sahip çıkılması gerektiği çağrısında bulunan El-Halevani şunları kaydetti:

Mescidi Aksa hiçbir zaman sahipsiz bırakılmamalı ve bu kutsal mabedin özgürlüğüne kavuşturulmasına kadar onun için mücadele sürdürülmeli ve burası korunmalıdır.

Öte yandan bu Cuma gününün her yıl kutlanan 30 Mart Toprak Günü etkinliklerinden önceki Cuma olması hasebiyle o günün sabah namazında düzenlenecek olan 'Büyük Fecir Buluşması'nda 'Toprak Günü Şafağı' ismiyle tertip edileceği bildirilirken bu programda Mescid-i Aksa'nın doldurulması için harekete geçilmesiyle ilgili çağrıda bulundu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir