• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Cizre'de siyer sınavına büyük ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Peygamber Sevdalıları Platformu'na üye Cizre Mustazaflar Cemiyeti’nin katkılarıyla Cizre'de yapılacak Kutlu Doğum Siyer Sınavına yoğun bir ilgi oldu.

 

Peygamber Sevdalıları Platformu Cizre Koordinatörü Tahirhan Osal, normalde 1 Martta başlayan kayıtların Cizre'de 1 Nisan itibariyle alınmaya başlandığını ifade ederek, "Yoğun olarak kayıtlarımızı Nisan ayında aldık. İlçenin çoğu yerine Kutlu Doğum Siyer Sınavı afişlerini astık. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne Resmi yazıyla ilçedeki tüm okullara bilgi verildi. İlçe genelinde her okulun önüne birer gün Kutlu Doğum Siyer Sınavı müracaat standını kurduk. Hamdolsun her iki kategoride Erkeklerde binin üzerinde, kadınlarda 5 yüzün üzerinde toplamda bin 5 yüzün üzerinde bir müracaat oldu" dedi.

 

15 Mayıs itibariyle kayıtların sona erdiğini ifade eden Osal, "İlçe kaymakamlığı kanalıyla 3 okul talebinde bulunduk, Kaymakamlığın oluruyla 3 okul sınav için bize tahsis edildi. Sınava katılacak öğrencilerimizin giriş kartlarını hazırladık. 24’er kişilik 61 sınıfta yapacağımız sınav için gönüllü görevli kardeşlerimizi belirledik. Sınav öncesi sınav kuralları ile ilgili görevli kardeşlerimize bilgilendirme yapacağız inşallah. 20 Mayıs Pazartesi’den sonra Sınav giriş kartlarını öğrencilerimize ulaştıracağız" dedi.

 

Osal son olarak, sınavın yapılmasında emeği geçen Peygamber Sevdalıları Platformuna, Cizre’de organize eden Cizre Mutazaflar Cemiyetine ve katkısı olan herkese teşekkür etti.  (Kerem Değer - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir