• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bitlis'te "Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası" nedeniyle resim sergisi açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yoğun kar yağışının etkili olması nedeniyle resim sergisi Bitlis'in Tatvan ilçesinde bulunan bir AVM'de yapıldı.

Sergide, orman yangınıyla yapılan mücadele, il genelinde gerçekleştirilen yeşillendirme, menengiç ağaçlarına yapılan fıstık aşılaması, fidan dikimleri, sel ve erozyona karşı alınan tedbirlerin yer aldığı fotoğraflar ile ormancılık haftası nedeniyle dereceye giren resimler yer aldı.

Tatvan Kaymakamı Tekin Erdemir ve Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, açılan sergiyi ziyaret etti.

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Erdemir, yeşil bir Bitlis için el birliğiyle çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Erdemir, "Bugün Orman İşletme İl Müdürlüğümüz ve Tatvan Orman İşletme Şefliğimiz tarafından organize edilen serginin açılışını yaptık. Gerçekten Orman İşletme Müdürlüğümüz, büyük bir özveri içerisinde bölgemizin ağaçlandırılması için var gücüyle çalışmakta. Kendilerine ve ekibini teşekkür ediyoruz. Daha güzel ve daha yeşil bir Bitlis için el birliğiyle çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Bitlis Orman İşletme Müdürü Tahir Baydaş, şunları söyledi:

21-26 Mart Dünya Ormancılık Haftası münasebetiyle Orman İşletme Müdürlüğümüzün yaptığı çalışmaları resmetmeye çalıştık. Ormanlarımıza bakım yaparak, fidanlarımızı dikerek daha güzel ve yeşil bir Bitlis için uğraşıyoruz. Tabi bunun yanında orman yangınlarımızda oluyor. Bu kapsamda olağanüstü gayretle mücadele etme çabası içerisindeyiz. Bu konuda vatandaşlarımıza görev düşmekte. Ormanlık alanlarda biraz daha dikkatli olunmalı. Bitlis halkımız yeşile duyarlı. Daha da duyarlı hale gelerek inşallah hep birlikte bu yangınların önüne geçmek için gayret gösterelim. Canla başla gayret eden tüm ekiplerimizi kutluyorum.

Her yıl 750 bin ile 1 milyon arasında fidanı toprakla buluşturduklarını dile getiren Baydaş, emeği geçenlere teşekkür etti.

Sergide Tatvan Kaymakamı Tekin Erdemir, Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş ve gazilere fidan verildi.

Serginin sonunda ise öğrencilere "Orman Vatandır, Çanakkale Ruhu" belgeseli izletildi. Sergiye Tatvan Kaymakamı Tekin Erdemir, Bitlis Orman İşletme Müdürü Tahir Baydaş, Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Tatvan Orman İşletme Şefi Ayşe Şahin ve vatandaşlar katıldı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir