• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
“Uluslararası Ekonomi, Siyaset, İnsan ve Toplum Bilimleri” kongresi başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

24-25 Mart tarihleri arasında Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleşecek olan kongrenin açılış konuşmaları YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar ve Hacı Bayram Veli Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Şahin tarafından gerçekleştirilecek.

Bölgesel kalkınma alanında çalışmalar yapan akademisyen, araştırmacı ve karar alıcıları bir araya getirerek bilgi ve deneyim paylaşımı sağlanmasının amaçlandığı kongre kapsamında bölgesel kalkınmanın ekonomik, idari, hukuki, şehirleşme, sağlık, eğitim, kültür, spor, sanayileşme, göç, tarih ve ticaret gibi farklı boyutları ele alınacak.

Bu yıl ilk kez düzenlenen kongre ile ilgili açıklamalarda bulunan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması kapsamında enerji alanında pilot üniversite seçilen üniversitenin böylesine önemli bir kongreye ev sahipliği yapmasından mutluluk duyduklarını belirtti.

Batman Üniversitesinin son bir yıl içerisinde çok sayıda ulusal ve uluslararası bilimsel etkinlik gerçekleştirdiğini dile getiren Rektör Demir, kongrede online ve yüz yüze sunumlar yapılacağını kaydetti.

Kongreye gönderilmiş tüm bildirilerin ISBN alınmış özet bildiri kitabında yer alacağını ifade eden Prof. Dr. İdris Demir, kongrenin üniversite, şehir ve ülke için hayırlı olmasını diledi.(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir