TÖTM karaciğer naklinden sonra kemik iliği nakliyle de Dünya'da adından söz ettiriyor
İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Adil Başkıran, Karaciğer Nakli Enstitüsü ile adını duyuran hastanenin, bunun yanında kemik iliği nakilleriyle de Türkiye ve Dünya'da adından söz ettirmeye devam ettiğini söyledi.
TÖTM Başhekimi Adil Başkıran, Başhekim Yardımcıları Prof. Dr. Evren Köse, Prof. Dr. Ahmet İnal, Doç. Dr. Egemen Çiçek, Doç. Dr. Yılmaz Bilgiç ve Doç. Dr. Ebru İnci Coşkun’un katılımıyla kentte görev yapan ulusal ve yerel basın temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi.
Burada konuşan Başhekim Adil Başkıran, Karaciğer Nakli Enstitüsü ile adını duyuran hastanenin, bunun yanında kemik iliği nakilleriyle de Türkiye ve Dünya'da adından söz ettirmeye devam ettiğini söyledi.
Başkıran, “15 yıldır Malatya’dayım, bölümüm genel cerrah genel itibariyle karaciğer nakilleriyle ilgilendim. 3 aydır görevi devir aldım. İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi hepimizin hastanesi. Bizlerin buraya sahip çıkmamız lazım. Buraya geldiğimizden itibaren, öncelikle hastane çalışanlarımız için Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Kızılay’ın talimatıyla Çerçeve Protokolünü onaylattık ve bu protokol ile çalışan arkadaşlarımızın maaşlarında bir iyileştirme yapıldı. Bunun dışında büyük bir Gastroentoroloji Bilim Dalında halkımıza daha iyi hizmet vermek için endoskopi, kolonoskopi ünitesi açtık. Biyogüvenlik Düzey-3 Laboratuvarı açıldı. Bu laboratuvarla ileri düzey aşı ve kit çalışmaları yapılabilecek. Bir diğer çalışmamız Pediatri EEG odası bununla ilgili olarak da çocuklarda sık görülen epilepsi hastalı için tanı ve tedavi merkezi açıldı. İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin resimlerini giriş ve çıkışlarda yer verdik ve içeriye girdiğiniz zaman bir sergiden geçercesine hastanemize gelen vatandaşlarımızı biraz da olsa sanata kavuşturduk.” diyerek yaptıkları çalışmalara değindi.
Bir kurumda bazı şeyleri gerçekleştirmenin zor olduğuna dikkat çeken Başkıran, “Çünkü alınacak her maddenin veya alınacak her malzemenin mutlaka suretle uzun bir ihale sürecinden geçmesi gerekiyor. Turgut Özel Tıp Merkezi’nin başhekimlik katında 5 ayrı yeni oda yapıldı. Bu odalarımızdan bir tanesi İnönü Stor veya Turgut Özal Stor şeklinde olacak. Burada İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nin amblemli ürünleri halka sunulacak. Yan tarafında Sağlık Turizm Acentemiz olacak. Sağlık Turizmine çok fazla ağırlık veriyoruz. Çünkü bizim hastane olarak, akademisyen ve konum olarak bu işin altından kalkabilecek bir potansiyelimiz var. Sadece birkaç firmayla Sağlık Turizmi Acentesiyle anlaşmamızı biraz daha güçlendirmemiz gerekiyor. İnşallah kısa sürede Hastanemizin 13. Katında Sağlık Turizmi servisinin ihalesini gerçekleştireceğiz. Bu bahsettiğim servisin yan tarafında da kurumsal iletişim odamız yer alacak ve kurumsal iletişimimiz biraz daha ağırlıklı olacak.” diye kaydetti.
“Projesi kabul edilen sağlık çalışanları ödüllendirilecek”
Başkıran, “Turgut Özal Tıp Merkezimizde çalışan herkes burada temizlik görevlisi, hasta bakıcı, hemşire, sağlık memuru gibi veya normal öğrenci de olabilir. AR-GE bürosuna gidip hastane içerisinde bizim görmediğimiz ve hastaneye faydalı olabilecek herhangi bir projesi var ise bu projesini orada değerlendirmeye çalışacağız ve projesinden faydalanılırsa proje sahibini veya sahiplerini ödüllendireceğiz.” dedi.
“Hasta ziyaretinde çiçek çikolata yerine kitap hediye edeceğiz”
AR-GE Projelerine değinen Başkıran, “Bunlardan birisi elektrik mühendislerimizle yaptığımız bir projeydi. Mühendislerimizle hastanedeki bütün lambaların hepsinin toplam sayısını ve toplam harcamış olduğu enerji miktarını ölçtük. Bunun dönüşümünü ledlerle hesapladık ve bize yaklaşık aylık olarak 450 bin lira kar elde edebileceğimizi ve bununda ayda dokuz buçuk ayda kendini amorti edeceği için böyle bir ihaleyi şu anda gerçekleştirdik. Hastanemizdeki bütün lambalar led lambalarla değiştirilecek. 2. AR-GE projemiz ise bütün başhekimlik olarak ziyaret edeceğimiz tüm hastalara hem Malatya için hem de Türkiye’ye örnek bir davranış olması dileği ile hasta ziyaretlerinde çiçek ve çikolata yerine İnönü Üniversitesi Basım Evinden basılmış olan kitapları hediye etmeyi düşünüyoruz. Bunu Malatya’da başlatıp inşallah bütün Türkiye’ye ve dünyaya yayılmasını sağlamaya çalışacağız. Bütün bölümlerimizle tek tek toplantılar yapıyoruz ve toplantılarımızda en önemli sorunumuz özellikle kullandığımız malzemelerin tasarruflu kullanılmasıyla ilgili olarak hocalarımla bunları paylaştık. Hastanemizdeki personellerimizle toplantılar gerçekleştirdik ve yapacağımız her tasarrufun bizlere geri döneceğini kendilerine ilettik.” dedi. (İLKHA)