• DOLAR 32.788
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2457.99
  • ...
ABD bu kez müslümanlardan yana! Acaba neden
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Myanmar'da ordunun müslümanlara yönelik ihlalleri ilk kez büyük bir devlet tarafından soykırım olarak değerlendirildi.

ABD cunta rejimi ile hesaplaşma adına 2016 yaşanan vahşet için "soykırım" dedi

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Washington'da bulunan Holokost Müzesi'nde Arakan'da Myanmar ordusunun Müslümanlara karşı işlediği suçlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

SOYKIRIM OLARAK TANIMLADIK

ABD'nin şu ana kadar 7 olayı  soykırım olarak tanıdığını belirten Blinken, "Bugün ise Myanmar ordusunun Arakanlılara karşı işlediği soykırımı ve insanlığa karşı suçları da 8'inci soykırım olarak tanımladı." diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Güney Asya'da bulunan Mynmar'da, Arakan Rohingya Kurtuluş Ordusu’yla devlet güçleri arasında devam eden mücadelede, hükümete bağlı kolluk kuvvetleri Müslüman Arakan halkını kıyımdan geçirmiş, on binlerce kadın, çocuk ve yaşlı katledilmiş, insanlar diri diri yakılmıştı.

NEDEN BU KARAR ALINDI

O dönemde iktidarda Batı yanlısı bir yönetim olduğu için ABD ciddi bir tepki göstermemişti. 2020 yılında Batı yanlısı Ang San Su Çi devrilince ABD böyle bir karar aldı.

ABD'nin aldığı bu kararla müslümanlardan yana olmaktan ziyade halihazırda yönetime el koyan Rusya/Çin güdümündeki cuntayı cezalandırma amaçlı bir karar aldığı ifade ediliyor

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir