• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Savaş `Ama Nasıl`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son günlerde yaşanan Suriye deki savaş konumu, Türkiye deki bazı noktalara top mermilerinin düşmesi ülkeyi savaş pozisyonu alma konumuna getirdi.
Peki bu durumda Türkiye savaşa girerse yani Suriye yi bombalarsa ne olacak?
Sonuç ne olursa olsun belki bilinmeye bilir ama iki ülke içinde kaostan başka bir sonuç doğurmayacağı ortada. Aslında açıkça konuşmak gerekirse şimdiye kadar birçok savaş sebebi teşkil eden durumlarda sessiz kalan ülke neden Suriye konusunda bu kadar ısrarlı davranıyor.

“Yiğidi öldür hakkını yeme demişler” Suriye’nin destekçisi konumunda bulunan Rusya ve bazı ülkelerin Suriye konusunda takındığı tavır ve sahip olduğu hava kuvveti Türkiye yi çokça rahatsız etmek için gayet yeterli sebepler. Ayrıca Rusya başbakanının “O bölgeyi bombalayana Moskova’yı bombalamış gibi tavır alacağız” açıklaması da Suriye ye gelecek arkadan yardımın açıkça göstergesidir.O halde Suriye hem hava saldırısı kuvveti hem de arkadan gelecek kuvvetin gücüyle savaş pozisyonu alabiliyorken Türkiye hangi gücüne dayanarak savaş kararı almaya yönelik adımlar atabiliyor.Ha Türkiye yenilse de gururunu kaybetmez,onuru için savaşır diyebilirsiniz. O halde dokuz Türkiye vatandaşının İsrail tarafından şehit edilmesi Türkiye’nin aynı tavrı sergilememesi merak konusu.Ya gerçekten Türkiye’nin bilinmeyen tankları,uçakları ve hedef şaşırmayan tüfekleri var yada Türkiye de Suriye gibi arkadan geleceğini zannettiği dostları var.Silah konusunda bu kadar zengin olduğu söylemez fakat sözde dostlarının yapacağını zannettiği arkadan destek sözleri Türkiye’yi baya cesaretlendirmiş. Yalnız geçen tarihe baktığımız zaman böyle bir dostluğun yaşanmadığı gayet ortada.Her zaman ki gibi fiyasko. Belki Amerika ve Rusya düşmanlığından cesaret alıyor olabilir yalnız böyle bir durumun yaşanması taktirde zararlı çıkacak olan ülke bariz bir şekilde ortadadır. Yani anlayacağımız Türkiye tek başına savaşa girmeye cesaret edemiyor bu ortada,bazı ülkelerle ittifak kurma hayali buda ortada sonuç;işte bunun kestirilmesi biraz zor olsa gerek.Bazıları için kaçınılmaz sonuç,bazıları için ise bir ihtimal hesabı. Pekala ihtimallerle böylesine ciddi bir işe girişmek ne kadar doru acaba? O halde şu bir gerçek ki ülkeye top mermilerinin düşmesi bazılarının gururunu incitmiş böyle bir olayın altında kalmak istemiyor. Tek başına savaşmayı göze alamıyor ne kadar belli etmese de ittifak kurmak istiyor. Kimden yardım istediğinin farkında değil aslanın şefkat dolu bakışlarına aldanıp, yırtıcı dişlerini bir türlü göremiyor.
Öyleyse şimdiye kadar Suriye’ye nasıl bir tavır sergileyeceğine karar verememiş bazı ülkeler Türkiye yanlısı olacak mı? Olmayacak mı? Gerçekten merak ediyorum.Yalnız böyle bir durum gerçekleşirse yani Türkiye savaş kararı alırsa bu durumdan kimlerin faydalanacağı gayet ortada.Yani eski dostta düşman yeni dostta düşman.Galiba Türkiye gerçek dostlarını yanlış yerlerde, yanlış durumlarda arıyor.

Söylenecek pek fazla bir şey yok arkamızdaki düşman sırtını dönerek yaklaşıyor, önümüzdeki düşman yüzünü bize dönerek yaklaşıyor. Önemli olan kimin dost kimin gerçek düşman olduğunu anlamada. Fakat iş işten geçmeden. İnşallah Türkiye böyle bir karar alıp sonra pişman olmaz ve bedelini her zaman ki gibi mazlum ve suçsuz insanlar çekmez. Allah bizleri feraset sahibi insanlardan eylesin.
Esselamu Aleyküm.

Tarih: 14 Ağustos 2012


Şevket Korkmaz / Siverek - Yaş:19

Bu haberler de ilginizi çekebilir