• DOLAR 32.462
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2440.71
  • ...
Elektronik Çarşı Sarsıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Güney Kore’nin ünlü elektronik çarşılarından Techno Mart binasının 10 dakika sarsılması korkulu anlar yaşattı. Güvenlik dolayısı ile bina 3 günlüğüne kapatılırken, sarsıntının sebebi ise henüz belirlenemedi.

Güney Kore’nin başkenti Seul’deki Techno Mart binasında sarsıntı yaşandı. 24. kattan aşağıya doğru yaklaşık 10 dakika boyunca sarsılan bina hemen boşaltıldı. 39 katının ilk 11 katı elektronik çarşı olarak kullanılan binaya, belediye güvenlik gerekçesi ile 3 gün giriş çıkışları yasakladı. Yasak sebebi ile Techno Mart günlük 2 binden fazla müştersinden olurken, esnaflar da elektronik ürünlerini binadan boşaltmak zorunda kaldı.

Olay ile alakalı konuşan Seul`deki Kwangjin İlçesi Belediye Başkan Yardımcısı Park Jong-yong, “İkinci bir sarsıntı olmayacağını düşünüyoruz. En kısa zamanda binanın yeniden hizmete açılması için elimizden geleni yapıyoruz.” dedi.

Bu arada Seul Belediyesi yönetiminden adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili ise “Her şeyden önemlisi halkın güvenliği. Bu yüzden kısa bir süre binanın kapalı olması lazım.” dedi.

1998 yılında hizmete açılan bina sık sık deprem denetimden geçiriliyor. 2008 yılına kadar “A sınıf” raporu alan Techo Mart’ın halen neden sarsıntı geçirdiği ise sır konusu.


Bu haberler de ilginizi çekebilir