• DOLAR 32.874
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2451.15
  • ...
Gaziantep’te hafızlık eğitimini tamamlayan kız öğrenciler icazetlerini aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gaziantep İl Müftülüğü, Şehitkamil İlçe Müftülüğü ve Şahinbey İlçe Müftülüğüne bağlı Hoşgör Karataş Kız Kur'an Kursu, Hoşgör Bülbülzade Kız Kur'an Kursu, Hacı Gülsüm Eruslu Kız Kur'an Kursu ve Oğuzeli Yatılı Kız Kur'an Kursu ile Nizip Şehit Recep Emre Yılmaz Kız Kur'an Kursu'nda 2 yıllık eğitimlerini başarılı bir şekilde tamamlayarak mezun olan 134 kız öğrenci, düzenlenen “Hafızlık İcazet Merasimi” ile icazetlerini aldı.

Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen, sunuculuğunu Hatice Kübra Söylemez’in yaptığı “Hafızlık İcazet Merasimi” Hacı Bayramı Veli Camii Baş İmam Hatibi Ahmet Karalı’nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Hafizelerin tekbir ve salavatlar eşliğinde salona girdiği anda hafizelerin yakınları başta olmak üzere tüm katılımcılar duygu dolu anlar yaşadı.

Programda yapılan konuşmalarda, Kur'an-ı Kerim öğrenmenin, öğretmenin ve hafızlığın önemine değinildi.

Gaziantep İl Müftülüğü tarafından düzenlenen programa konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkanı Profesör Doktor Ali Erbaş’ın eşi Seher Erbaş, “Kur'an'ın mesaj ve anlam dünyasını hayatımıza nakşetmek, Kur’an- Kerim ile çocuklarımız ve gençlerimizi buluşturmak hepimizin görevidir.” dedi.

“Bütün imtihanlarımızı Kur'an-ı Kerim'in rehberliğinde aşabiliriz”

Dünyanın bir imtihan yeri olduğunu belirten Erbaş, “İnsana verilen her türlü nimet, mal, mülk, evlat, makam, mevki birer imtihan vesilesidir. Ölüm ve hayat hangimizin daha güzel davranışlar sergileyeceğini sınamak için yaratılmıştır. Unutmayalım ki bütün imtihanlarımızı, Kur'an-ı Kerim'in rehberliğinde aşabiliriz. Ölçümüzü, davranışımızı, ahlakımızı Kur'an-ı Kerim'e göre belirlediğimizde ve sevgili Peygamberimizi, ailesini kendimize rehber ve örnek edindiğimizde kalplerimiz daha mutmain, ailelerimiz daha huzurlu, komşuluk ilişkilerimiz daha güzel, kazancımız ve zamanımız daha bereketli olacaktır. Kendi içimizden başlayan değişim; ailemize, mahallemize, çevremize, ülkemize ve en nihayetinde de tüm dünyaya sirayet edecek, tüm cihanda barış, kardeşlik ve güven hakim olacaktır.” ifadelerini kullandı.

“Herkes Kur'an-ı Kerim'den Kur'an'a hizmeti kadar istifade eder”

Kur’an-ı Kerim’in Allah’ın insanlığa gönderdiği yüce bir kitap olduğunu belirten Erbeş, “Herkes Kur'an-ı Kerim'den Kur'an'a hizmeti kadar istifade eder. Yani O'na ne kadar değer verirsek, Allah katında değerimiz o kadar artacaktır. Biz Kur'an-ı Kerim'e kalbimizi, aklımızı ne kadar açarsak O, bizlere bereketini, hakikatini, şefaatini o kadar açacaktır. Eğer biz yüce kitabımıza karşı sorumluluklarımızı hakkıyla ifa edersek; O da bize dünyada izzet, iffet, huzur, itibar ve kudret kazandıracak, ahirette bizi bahtiyar olanlardan kılacaktır.” diye konuştu.

“Hafızlık en büyük şereflerden biridir”

Konuşmasının devamında hafızlıklarını tamamlayan ve icazetlerini alan öğrencilere seslenen Erbaş, şunları söyledi:

“Hafızlık, Cenabı Hakk'ın yeryüzünde bir insana peygamberlikten sonra verebileceği en büyük şereflerden biridir. Bu şeref insanın aklını, kalbini, sadrını canlı bir Mushaf'a dönüştürür. Sizler, her biriniz hıfzınızı tamamladınız, hafize oldunuz ve birer canlı Kur'an'a dönüştünüz, hafızanız Kur'an-ı Kerim'in kaydedildiği bir hafıza, kalbiniz de Cenabı Hakk'ın vahyinin, üzerine yazıldığı bir kalp oldu. Fakat Kur’an-ı Kerimi okumak ve ezberlemek yetmez, anlamak, hayatımıza geçirmek gerekmektedir. Ezberlediğiniz ayetlerin hayatınıza da yansıması gerekmektedir. Çünkü Efendimiz ‘Kim Kur'an'ı öğrenip, ondaki emirlerle amel ederse, ben onu cennete sevk eden ve cenneti ona gösteren kılavuz olurum’ buyurmuştur. O halde önemli olan Kur’an’ı sıradan bir metin ezberler gibi ezberlemek değil, Kur'an’ı yaşayışla Müslüman kimliği oluşturmak, her zerresi ilim, irfan, edeple donatılmış şahsiyetli bir kişi olmak, Kur'an'ı satırlardan sadırlara geçirmektir.”

“Hafizelerimiz bizim ve ümmetin yüz akı oldular”

Gaziantep Valisi Davut Gül de Gaziantep'in din hizmeti anlamında bugününün dünden iyi, yarınının da bugünden daha iyi olacağını belirterek, “Hafizelerimizden Allah razı olsun. Özellikle ailelerinden ve destek veren herkesten Allah razı olsun. Hafizelerimiz bizim ve ümmetin yüz akı oldular. Hafizelerimiz Peygamberimizin emanetini en iyi şekilde muhafaza ettiler, onlara teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“Kur'an-ı Kerim kurtuluş reçetemiz, hayat rehberimizdir”

Gaziantep İl Müftüsü Doktor Hüseyin Hazırlar da hafızlık icazeti alan tüm öğrencileri tebrik ederek, şöyle konuştu:

“Yüce Rabbimiz âlemlere rahmet Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa’nın (sallallahu aleyhi ve sellem) aracılığıyla insanlığa muhteşem bir kitap lütuf etti. Bu kitap bizlere yaratılışımızın gayesini, varoluşumuzun hikmetini öğretti. Bu kitap bizlere hayatın ancak iman ile anlam kazanacağını, insanın ancak kulluk ile yücelebileceğini öğretti. Bu yüzden bizler 14 asırdır bu Kerim kitabı zihinlerimize, gönüllerimize nakşettik. Kur'an-ı Kerim’e sarsılmaz bir iman ile ve derin bir muhabbet ile bağlandık. Bu Kerim kitap kurtuluş reçetemiz, hayat rehberimizdir. O Kur'an-ı Kerim ki hayatı bize anlamlı kılan, bugüne ve yarına dair ümidimizi diri tutan rehber bir kitaptı. O Kur'an'ı Kerim ki müminin hüznünü, sevincini, varoluşunu, yok oluşunu ibadete dönüştüren bir kulluk kitabıydı.”

Gaziantep’in din hizmetine, eğitimine ve Kur’an-ı Kerim hizmetine gönül vermiş müstesna bir şehir olduğunun altını çizen Hazırlar, “4 ilçemizde hafızlığını tamamlayan yavrularımızın bugün icazet merasimini gerçekleştirdik. Ama inşallah önümüzdeki yıl bu halkaya Araban ve İslahiye’yi de ekleyeceğiz. Böylelikle inşallah buradaki yavrularımızın sayısı artacak.” dedi.

“Hafızlık Kur’an-ı Kerim’i anlayarak aydınlattığı yoldan yürümektir”

Hafızlık eğitimini tamamlayan ve icazetlerini alan öğrencilere öğrendikleri Kur’an-ı Kerim’i başkalarına öğretmenlerini tavsiye eden Hoşgör Fatih İlim Araştırma Vakfı Fahri Başkanı Ökkeş Eruslu da şöyle konuştu:

“Duygulu bir an yaşıyoruz. Bundan 2 ay önce 200 erkek hafızımız icazet aldı. Bugün Allah'a şükürler olsun 134 tane mümine, hafize kardeşimizin törenini yapıyoruz. Nerelerden nereye geldik. Bir zamanlar mum ışığında gizli olarak öğretilen Kur’an-ı Kerim'i Allah'a sonsuz şükürler olsun şehrimizin en güzel kongre merkezinin salonunda hafızlık icazet merasimi yapıyoruz, Allah'a sonsuz şükürler olsun.”

Gaziantep’e kazandırdığı sayısız eserlerle şehrin manevi hayatına büyük katkılar sunan, Kur'an ve hafızlık aşığı, vakıf ve gönül ehli Arif insan, şehrin manevi mimarlarından ve kentin kanaat önderlerinden Merhum Ahmet Ziylan’ın kızı ve İstanbul Gürpınar Kız Kur’an Kursu Vakıf idarecisi Ayşe Erbalcı ise babasının hafızlığa, hafızlara ve Hafizelere büyük bir önem verdiğini anlattı.

Merasim hafizelere icazetleri ve başarı belgeleri ile çeşitli hediyelerin verilmesinin ardından yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir