• DOLAR 32.453
  • EURO 34.741
  • ALTIN 2436.376
  • ...
Bakan Çavuşoğlu: BMGK ciddi bir reforma tabi tutulmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakan Çavuşoğlu, Antalya'da Japonya Dışişleri Bakanı Yoshimasa Hayashi ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Japonya ile çok taraflı platformlarda ilişkilerinin ve görüşlerinin her zaman yakın olduğunu ve birlikte hareket ettiklerini söyleyen Çavuşoğlu, çok taraflı platformlardaki iş birliklerini de geliştirmek istediklerini belirtti.

Bu doğrultuda Japonya'nın 2023-2024 BM Güvenlik Konseyi adaylığını desteklediklerini ifade eden Çavuşoğlu, "Gerek Rusya-Ukrayna savaşı gerekse bölgelerimizdeki son gelişmeler bir kere daha gösterdi ki başta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) olmak üzere uluslararası sistemin ciddi bir reforma tabi tutulması gerekiyor. Bu konularda Japonya ile birlikte hareket etme konusunda mutabık kaldık. Başta Rusya krizi olmak üzere Asya Pasifik bölgesi ve bizim bölgemizdeki bölgesel konularda da görüş alış verişinde bulunduk." dedi.

Hayashi'ye özellikle Ukrayna'daki gelişmeler hakkında bilgiler verdiğini belirten Çavuşoğlu, "Son durum hakkında görüşlerimizi tespitlerimizi paylaştık. Ayrıca Türkiye olarak ara buluculuk çabalarımızda ve son geldiğimiz nokta konusunda bilgiler verdim." diye belirtti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir