• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Yetimler Vakfı heyeti Afganistan Yüksek Öğretim Bakanı'nı ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yetimler Vakfı heyetini, Bakan El Hakkani ile beraber Bakan Yardımcısı Mevlevi Muhammed Hamid Hasip, Kabil Üniversitesi Rektörü Usame Aziz ve bazı bakanlık yetkilileri karşıladı.

Yetimler Vakfı heyetinin gerçekleştirdiği ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan El Hakkani, Türkiye ve Afganistan arasındaki ilişkilerin gelişmesi için bu tür ziyaretlerin önemli olduğunu söyledi.

Bakan El Hakkani, 43 yıl boyunca işgalcilerle gerçekleştirilen savaş nedeniyle hem İslami eğitim alanında hem de bilim alanında geri kaldıklarını ama İslam Emirliği'nin bu geri kalmışlığı hızlı bir şekilde atlatacağını vurguladı.

Türkiye'nin İslam ülkeleri içerisinde gelişmişlik düzeyinin yüksek olduğunu söyleyen El Hakkani, "İslam ülkeleri arasında Türkiye ile Afganistan arasında ciddi benzerlikler vardır. Türkiye eğitim ve bilim alanındaki bütün tecrübelerini kardeş ülke Afganistan ile paylaşırsa inşallah yaşanan bu eksiklik çok kısa bir sürede giderilecektir." ifadelerini kullandı.

Afganistan'da birçok alanda projeler gerçekleştirmek istediklerini dile getiren Bakan El Hakkani, Afganistan'ın bütün şehirlerine kütüphane yapmak istediklerini, bunların en büyüğünü ise Kabil'de açmak istediklerini söyledi.

El Hakani, İslam düşmanlarının Afganistan'da İslami kurallara uygun bir eğitim sistemini istemediklerini, bu nedenle de İslam Emirliği'nin yaptığı çalışmaları dünya kamuoyunda kötü göstermeye çalıştıklarını belirtti.

İslam Emirliği'nin gerçekleştirmek istediği projelere bütün İslam ülkelerinin destek olması gerektiğini kaydeden El Hakani, en büyük desteği Türkiye'den beklediklerini söyledi.

Yetimler Vakfı heyeti, imkanlar dahilinde İslam Emirliği'ne her türlü desteği sunmaya hazır olduklarını söyledi.

Afganistan Yüksek Öğretim Bakanı El Hakkani, Yetimler Vakfı heyetine plaketin yanı sıra yazmış olduğu üç kitabı hediye etti. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir