• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Beraat Gecesi'nde Cizreliler camilere akın etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şırnak’ın Cizre ilçesinde Beraat Gecesi münasebetiyle halk camilere akın etti. Mevlid-i Şerif okundu, ilahiler seslendirildi, eller semaya açılarak dualar edildi.

Yatsı namazı öncesi camiye akın eden Cizrelilere, imam ve cami görevlileri cami girişinde vatandaşlara ikram dağıttılar.

Program yatsı namazı sonrası İmam Orhan Kalkan'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı, ardından Cizre Müftülüğü ilahi ekibi Mevlid-i Şerif okudu. Günün anlam ve önemine dair Vaiz Tahir Çalışkan Kürtçe vaaz verdi. Yapılan konuşma sonrası Kürtçe ve Türkçe ilahiler okundu. İslam âlemi için dua eden vatandaşlar, bu geceye kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Camilerde düzenlenen programlara çocuk ve gençlerin yoğun katılımı dikkat çekti.

Arapça, Türkçe ve Kürtçe okunan dualarda ellerini semaya kaldıran Müslümanlar, İslam âlemi başta olmak üzere mazlumlar için dua etti.

 

“Bu geceleri fırsat bilerek bunu değerlendirmemiz lazım”

Beraat Gecesi'nin günahlardan arınmak anlamına geldiğini belirten Cizre İlçe Müftüsü Süleyman Baran, “Beraat Gecesi'ni coşkuyla halkımızla beraber kutladık. Rabbim daha nice günlerde Beraat gecelerinde hepimizin kavuşmasını nasip etsin inşallah. Beraat, günahlardan arınma demektir.  Allah celle celaluhu bugün Kelp Kabilesinin koyunlarının sayısınca insanları Cehennem ateşinden azad edeceğini buyuruyor.  Dolayısıyla biz bugün bu günleri bu geceleri özellikle fırsat bilerek, halkımızla buluşmayı, halkımızla bir araya gelmeyi, onlara nasihat etmeyi, onlara Kur'an okumayı bugünlerin anlam ve önemini anlatmayı istiyoruz. Peygamber Efendimiz bir hadisinde şöyle buyuruyor,  Geceleri kıyamla gündüzleri oruçla geçirin diye bizlere buyuruyor. Dolayısıyla bizler bu günler gecelerimizi kıyamla gündüzlerimizi de oruçla geçirmeliyiz ki Allah azze ve cellenin o bağışlamış olduğu kulların arasına biz de varalım.  Allah cümlemizi ve İslam âlemini bu Beraat Gecesi hayrına kan ve gözyaşından muhafaza etsin, korusun ve cehennem ateşinden azad etsin.” dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir