• DOLAR 32.43
  • EURO 35.277
  • ALTIN 2426.727
  • ...
Bursa'da Berat Kandili'nde camiler doldu taştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İslam âlemi, Şaban ayının 15'inci gecesi olan Beraat Kandili’ne ulaşmanın büyük sevinç ve heyecanını yaşadı. İslam âleminde ve Türkiye genelinde olduğu gibi Bursa’da da Berat Kandili’ni camilerde ihya eden Müslümanlar, geceyi namaz ve dua ile geçirdi. Ellerin dua için açıldığı mübarek gecede, camileri dolduran Müslümanlar, büyük bir coşku içinde Berat Kandili’ni ihya etti.

Akşam saatlerinden itibaren evlerine yakın camilere giderek geceyi ibadetle geçiren Müslümanlar, yatsı ezanının okunmasıyla Ulu Cami ve Orhangazi Camii başta olmak üzere kentte bulunan diğer camilere akın etti.

 

Camileri dolduran Müslümanlar, okunan Kur'an-ı Kerim'i dinleyip İslam âlemi için bol bol dua etti. Camilerde Kur'an-ı Kerim Mevlid-i Şerif ve ilahilerin okunduğu kandil gecesinde dualar edildi. 

Merkez Gürsu ilçesindeki Ensar Camii'nde "Miraç Kandili Özel” programı düzenlendi.  Akşam namazının ardından kandil münasebetiyle vatandaşlara yemek ikramı yapıldı. Program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ilahiler eşliğinde devam etti.  (İLKHA)

 

 

 

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir