• DOLAR 34.55
  • EURO 36.015
  • ALTIN 3006.52
  • ...
Kayseri’de İç Anadolu Kariyer Fuarı İKAF’2022 açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Erciyes Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı İKAF’ın, Erciyes Kültür Merkezi’nde (EKM) 200 aşkın işveren firma, binlerce üniversite öğrencisi ve mezunlarına yönelik kariyer planlaması ve staj imkânı sunması açısından büyük bir ilgi ile açılışı gerçekleştirildi.

İç Anadolu Kariyer Fuarı’nın açılışında konuşan ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, İKAF’ın ilkinin 2019 yılında gerçekleştirildiğini hatırlatarak şunları söyledi:

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış

“Türkiye’nin farklı bölgelerindeki sekiz ilde, seksen yedi üniversitenin iş birliği ile gerçekleştirilen bugün ise 2-30 Mart 2022 tarihleri arasında on bir ilde ve 124 üniversitenin iş birliğiyle gerçekleşecek olan bu fuarın birçok amacı var. Bu amaçlardan bazıları tüm gençlere yetenekli olduklarının hissettirilmesi, istihdam konusunda fırsat eşitliğinin sağlanması, kamu kurumlarının nitelikli iş gücü arasındaki bilinirliğini ve nitelikli öğrenci ve mezunlarının kurumları kazandırılması ve değerinin arttırılması, kobilerin insan kaynaklarının yetenek kazanma süreçleri hakkında farkındalıklarının artırılmasıdır. Bugün açılışını yaptığımız İç Anadolu Kariyer Fuarının üniversitemizin ev sahipliğinde bölgemizde ki on iki paydaş üniversitenin iş birliğiyle düzenlemenin haklı gururunu hep birlikte yaşıyoruz.”

“Tüm disiplinlerin birlikte çalışması gerekiyor”

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ise açılış konuşmasında öğrencilerin ve mezun öğrencilerin çok disiplinli çalışmaya hazır olmaları gerektiğini ifade ederek şunları aktardı:

“Örneğin yaşadığımız pandemiyi örnek vermek gerekirse en basit noktası, evet şu an Türkiye’de aşıya erişim var, gelişmiş olarak ifade ettiğimiz ülkelerde aşıya erişim var, ama buna karşın aşılanmak istemeyen insanlar da var. Birtakım kaygılar da var, sadece teknoloji kendi başına yeterli değil, konunun çok daha geniş bir şekilde, teknoloji önemli bir boyut gelecekte ama bununla birlikte konunun sosyal ve beşerî bilimler boyutu, yani geçmişte hep üniversite ve sanayi iş birliğini konuştuk, yine üniversite sanayi kamu iş birliğini konuştuk ama gelecekteki karşılaşacağımız sorunların çözümünde üniversite, sanayi, diğer paydaşlar, STK’lar, kamu ama toplum, toplum bilim çok daha kuvvetli bir hale gelecek. Bu nedenle bu konulara çözüm oluşturmaya çalışırken tüm disiplinlerin birlikte çalışması gerekiyor.” (İLKHA)

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir