• DOLAR 34.944
  • EURO 36.745
  • ALTIN 2979.98
  • ...
Bursa'da 19'uncusu düzenlenen kitap fuarına yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Katılımın yoğun olduğu gözlenen fuarda, yayınevi ve yazarlar memnuniyetini dile getirdiler. Salgın nedeniyle iki yıl sonra yapılan fuar büyük ilgi gördü.

Yayınevleri özellikle kağıda gelen zamlar nedeniyle kitap satışlarını çok olumsuz yönde etkilediğini belirtiler.

"Teknolojinin devasa dişlerinin arasında evlatlarımız, nesillerimiz kitap okumaktan üşeniyorlar"

Dijital medyanın çok hızlı bir şekilde yükseldiğini belirten Araştırmacı yazar Nurdan Damla, "Teknolojinin devasa dişlerinin arasında evlatlarımız, nesillerimiz kitap okumaktan üşenip ve zorlanıyorlar. Gerek yazar ve yayınevleri olarak bu sıkıntıların önünden geçmek için elimizden geldiğince kitapları sıkmadan yormadan çocukların estetik algısını besleyerek kültürel donanımını en güzel düzeye getirmek suretiyle eserler hazırlıyoruz." dedi.

 Çocukları yormamak gerektiğini, çok okuyun demekle çocukların okumayacağını, çocuklara kitabı sevdirebilmek için onlara güzel eserleri sevdirmek gerektiğini söyleyen Damla, "Çizimiyle anlatımıyla, metinleriyle, dizaynlarıyla çocukları cezbedecek eserler hazırlıyoruz. Çocuklara en güzel şekilde anlatmamız, tanıtmamız lazım. Sosyal medya ve dijitalleşmeyle beraber çocuklarımızın kitaba yönelişi azaldı." ifadelerini kullandı.

Nurdan Damla

Kitap fuarları, kültürel etkinlikler, kitap sergileri, okul ve yazar programları çocukların kitaplara yönelmenin algısını artırdı diyen Damla, "Bu noktada çok memnunuz. İnanıyorum ki bu tür etkinlikler artıkça çocuklarımız kitapları daha çok sevecekler. İnternet medyasının çok gelişmesiyle okuma seviyesi düştü. Fuarlarla yeni bir okuma dirilişi başladı. Salgın nedeniyle iki yıl boyunca okuyucuların büyük sıkıntı çektiğini hepimiz yaşadık. Büyük bir hasret var, kitap fuarına rağbet düşmedi. Büyük bir coşkuyla artarak devam ediyor. Yazarlar olarak okuyucularımız ve yayıncılarımızdan memnunuz. Ellerinden geldikleri kadar güç ve destek veriyorlar." dedi.

"Ortalama fiyatlar yükseldiği için kitap alımı zorlaştı"

Selçuk Demir

Fuara geçen yıllara göre daha fazla rağbet olduğunu söyleyen ve herkese kitap fuarlarına katılmayı öneren Selçuk Demir, "Kitap fuarlarında herkesin kendine göre kitap çeşitleri vardır. Kâğıda gelen zamlar kitap satışlarını olumsuz yönde etkiledi. İnsanlar haklı olaraktan bu fiyatı pahalı buluyor. Satıcı için de gerçekten zor. Kağıda yüzde 250 oranında bir zam geldi. Ortalama fiyatlar yükseldiği için kitap alımı zorlaştı. Telefon takıntısı olanlar kitapları telefonlarında e-kitap olarak da okuyabilirler. Eğer telefondan vazgeçip okumaya zaman ayarlayacaklarsa ince kitaplardan başlayabilirler." şeklinde konuştu.

"Piyasada kuşe kâğıdı bulamıyoruz"

İbrahim Halil Temel

Anne – babalara ve eğitimcilere özelikle 0-6 yaş grubundaki çocukları muhakkak kitapla buluşturup o kültürü vermek gerektiğini belirten İbrahim Halil Temel, "0-6 yaş grubundaki çocukları eğitim ve kitapla buluşturduğumuzda sonraki hayatlarında kitap okumayı sevecekler. Kitap okuma, konuşmaları ve davranışları ile beraber her alanına etki edecektir. Kağıda gelen zamlardan sonra bizi çok etkiliyor. Piyasada kuşe kağıdı bulamıyoruz. Aldığımızda ve bulduğumuzda da çok ciddi fiyatlarla alıyoruz. Bu konuda çok sıkıntımız var." şeklinde konuştu.

Kitabın bir okuma ortamı olmadığını belirten Temel, "Arabada, uçakta, otobüste, yolda ve okulda okumasını bilenler için kitap en iyi dost ve arkadaştır. Kitap her yerde okunabilir." dedi.

Bursa kitap fuarında yayınevi yazarları okuyucularıyla buluşuyor. Daha önce belirtilen tarihlerde kitap imza günleri ile yazar-okur buluşmaları gerçekleştiriliyor. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir