• DOLAR 34.088
  • EURO 38.066
  • ALTIN 2834.477
  • ...
Çin, artan Covid-19 vakaları nedeniyle Shenzen kentini kapattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bu kapsamda; gıda, yakıt ve diğer ihtiyaç maddelerini tedarik edenlerin dışındaki tüm işyerlerinin kapanması veya evden çalışması kararı alındı. 

Ayrıca, tüm otobüs ve metro seferleri askıya alındı.  Özel durumlar dışında ve çıkışa 24 saat kala test sonucu negatif çıkmadıkça kimse şehirden ayrılamayacağı bildirildi. Shenzen’deki kısıtlamaların ez 20 Mart’a yürürlükte kalması bekleniyor.

Ayrıca sert tedbirlerin Şangay ve Jilin eyaletindeki Chancun şehrine de taşınacağı ön görülüyor. Pazar günü teyit edilen bin 938 yeni vakadan bin 400'den fazlası Jilin eyaletinde tespit edildi.

Artan vakalar nedeniyle ülkenin en büyük şehri Şanghay'a da ulaşım kısıtlaması getirildi. Kent yönetimi, yaptığı açıklamada, vatandaşlardan gerekli olmadıkça şehri terk etmemelerini isterken, şehirlerarası otobüs seferlerinin geçici olarak durdurulduğunu bildirdi.

Açıklamada, Şanghay'a seyahat etmek isteyenlerin varışlarından 48 saat önce yapılmış Covid-19 testinin negatif sonucunu bildirmeleri gerektiği kaydedildi. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir