• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Türkiye tank satmaya başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

FNSS Genel Müdürü Nail Kurt, Endonezya için üretilen Kaplan MT tankı için teslimatların başladığını ve projenin ilk paketinin bu yıl tamamlanacağını bildirdi.

UMMAN VE MALEZYA TESLİMATLARI SÜRÜYOR

Genel olarak hedeflerine ulaştıkları, başarılı bir yıl geçirdiklerini dile getiren Kurt, çok sayıda projede öngörülen tarihleri yakalamak ve müşteri memnuniyeti sağlamak için çalıştıklarını ifade etti.
Kovid-19 salgını nedeniyle kısıtlanan uluslararası seyahatlerden kaynaklanan zorluklara rağmen ihracat projelerini de sürdürdüklerini anlatan FNSS Genel Müdürü Nail Kurt, “Umman’da teslimatlarımızı tamamlamayı başardık. Malezya’da kurtarma araçları dışında Türkiye’den yaptığımız teslimatlarımız tamamlanmıştı. DFilipinler’de 2 yeni projeye imza atmıştık 2020 sonunda. 2021, bu ürünlerin tasarımlarının tamamlanarak ilk ürünlerin üzerinde çalışılmaya başlamakla geçti.”

“ÖNÜMÜZDEKİ 5-10 YIL İÇİNDE MUTLAKA DAHA FAZLA DİKKAT VERİLECEK”

Filipinler’de de MT ihtiyacı çıktığını ancak son aşamada başka bir ürün tercih edildiğini söyledi. Kaplan MT’nin henüz sahaya verilmemesinin dezavantajını yaşadıklarını anlatan Kurt, “Çok sayıda değildi ama bizim için önemli bir gösterge olacaktı. Başa baş gittikten sonra son dakika bir karar verildi. Başka ülkelerde de ihtiyaçlar var. Ayrıca Türkiye’de de ihtiyaç olarak düşünüleceğini öngörüyoruz. Özellikle asimetrik tehlikelerin artmasıyla birlikte gerek 105, gerekse 120’lik kuleli MT ihtiyacı doğabilir. Böyle bir araca önümüzdeki 5 ila 10 yıl içinde mutlaka daha fazla dikkat verileceği ve bir projelendirme olabileceği konusunda öngörülerimiz var” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir