• DOLAR 32.698
  • EURO 35.417
  • ALTIN 2501.46
  • ...
Bitlis’te araçlar kara gömüldü, vatandaşlar tünel açarak evlerine giriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bitlis'te bahar mevsimi kışa döndü. Kara gömülen kentte 302 köy yolu ulaşıma kapandı. Okullar tatil edildi, karla mücadele çalışması sürüyor.

Son 24 saatte kent merkezine 32 santimetre kar yağdı. Yerde bulunan kar kalınlığı 181 santimetreye ulaşırken, mart ayında yağan kar miktarı 282 santimetre, bu mevsim yağan kar miktarı ise 8 metre 37 santimetreye ulaştı.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü Ümit Kurtkan yaptığı açıklamada, kar yağışının 302 köy yolunu ulaşıma kapattığını, İl Özel İdaresine ait 10 ayrı şantiyede bulunan 50 iş makinesi ve 75 personelle karla mücadele çalışması sürdürdüklerini kaydetti.

Belediye ve karayolları ekipleri ise kentte kar temizle çalışmasını yürütüyor. Vatandaşlar da kendi imkanlarıyla araçlarının üzerinde ve ev ile iş yerlerinin önünde biriken karları kürekle temizliyor.

1993'ten bu yana böylesi kar yağışıyla ilk kez karşılaştıklarını belirten vatandaşlardan Seyat Öztürk, tünel açarak evlerine girmeye çalıştıklarını söyledi.

Öztürk, "'Mart ayı, dert ayı' derlerdi inanmazdık. Atalarımız, 'Bitlis'in karı havada kalmaz.' derlerdi. Gerçekten de öyle bu yıl bol bol yağdı. Binada hastamız, tünel açıyoruz girmek için. Belediyenin işli gerçekten çok zor. 1993'te mart ayında biöyle bir kar yağışını görmüştüm. Ama o günden bu yanma böyle bir karı tek seferde yağdığını görmedim." dedi.

Torununa bakmak için Balıkesir'in Bandırma ilçesinden Bitlis'e gelen ve karşılaştığı kar manzarası karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Hikmet Gündoğan, karı bereket olarak değerlendirdiğini söyledi.

Gündoğan, "70 yaşındayım böyle bir karı ilk kez görüyorum. Memleketimizde 10 yılda bir kar yağıyor. 50 santimetre kar düşer ona seviniyoruz. Kısmette bunu görmek de vardı. Bitlis için Türkiye için bereket olarak görüyorum. Kar her zaman berekettir, buna muhtacız." ifadesini kullandı.

Bitlis'te üniversite okuyan Hataylı Enise Vergili, memleketinde bugüne kadar böyle bir kar görmediğini belirterek, yağan kar sonrası Bitlis'te çok güzel görüntülerin oluştuğunu söyledi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir