• DOLAR 32.274
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2407.517
  • ...
Ukrayna İstihbarat Başkanı: Rusların bütün planlarını biliyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kırılo Budanov, dün yaptığı açıklamada, Rusya’nın işgal altında bulunan Kırım ve Donetsk ile Luhansk bölgelerinde seferberlik başlattığını bildirmişti. Ayrıca Ukrayna’ya göndermek üzere ülkenin her yerinden asker topladığını vurgulamıştı.

“Rus ordusunda, saldırıya devam etmek için kaynak ve güç eksikliğinin yaşandığı biliniyor.” diyen Budanov, işgalci Rus birliklerinin daha önce hiç yaşamadıkları korkunç kayıpları yaşadığını belirtti.

“PUTİN İTİBAR KAYBETTİ”

Rus birliklerinin daha önce hiç yaşamadıkları kadar korkunç kayıplar verdiğini dile getiren Budanov, Putin’in ülkesinde itibarını kaybederken Rusya Savunma Bakanı Şoygu’nun bazı emirlerinin işgalci ordu komutanları tarafından uygulanmadığını belirtti.

BUDANOV: UKRAYNA ASKERİ YOLLARLA ELE GEÇİRİLMEZ

Kırılo Budanov, “Rusya’nın planlarının neredeyse tamamını biliyoruz. Ukrayna’yı askeri yollarla ele geçirme girişimleri başarısız olacak.” ifadesini kullandı.

Ayrıca Budanov, “18 tabur taktik grubu savaş yeteneklerini tamamen kaybetti. Arasından 13 tanesi tamamen yok edildi. İki hafta içinde 31 tabur-taktik grubu muharebe kabiliyetini fiilen kaybetti. Bunlar, Rusların daha önce hiç sahip olmadığı korkunç kayıplar.” dedi. Ortadoğu Haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir