• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Mehmet Akif inandığı gibi yaşayan biriydi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Malatya'da İstiklal Marşı'nın TBMM'de kabulünün 101'inci yıldönümü kutlaması ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı gerçekleştirildi.

Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay, Mehmet Akif Ersoy'un eserleriyle, duruşuyla, milli mücadelenin önde gelen sembol isimlerden olduğunu ifade etti.

Kanbay, "Mehmet Akif Ersoy, hayatı büyük mücadele ile geçen, kendisini milletine ve vatanına vakfetmiş, eserleriyle, duruşuyla, karakteriyle, milli mücadelenin önde gelen sembol isimlerindendir. Bir şairimizin dediği gibi 'Akif öncelikle inanmış bir adamdır; bağımsızlığa, hürriyete methiyeler dizmesi boşuna değildir.' O inandığı gibi yaşamış ve hayatını ülkesine, ülkesinin bayrağına, özgürlüğüne adamıştır." dedi.

Mehmet Akif Ersoy'un yaşadığı tüm sıkıntılara rağmen vatanına, milletine ve dinine bağlı olduğunu anımsatan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nevzat Aslan, "Akif sadece İstiklal Marşı şairi olarak değil bütün yönleriyle halkın içinde olan biri olarak, en iyi şekilde yad edilmeyi hak etmiştir. Çünkü Mehmet Akif tüm yaşamı boyunca her birimiz için aslında örnek olabilecek ve ibretlik bir mücadele vermiştir. Yaşadığı tüm sıkıntılara rağmen hep vatanına, milletine, dinine bağlı mütevazi bir hayat sürmüştür." diye konuştu.

Vali Aydın Baruş ise, "Mehmet Akif Ersoy bu karamsar günlerde yazmış olduğu bu destansı şiiriyle milletimize büyük bir ümit verdi. İstiklal Marşı milletimizin duygularına tercüman olmuştu. O günden bugüne bu marş bizim yüreklerimizde, dillerimizde yeni nesillerimizin hafızasında ve yüreğinde yaşatılmaya devam ediyor." diye konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir