• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
İstanbul'da pazarcı esnafı ateş yakarak ısınmaya çalışıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İstanbul'da Çarşamba gününden itibaren etkisini arttıran soğuk hava ve kar yağışı mesleğini sokak ve caddelerde yapanları daha çok etkiliyor.

Mega kentte etkili olan kar yağışı ve soğuk havada, tezgahlarını açmak zorunda olan semt pazarcıları da sabahın ilk ışıkları ile tezgahlarını kuruyor. İstanbul'da çeşitli bölgelerde kurulan semt pazarlarında ekmek paralarını kazanmak için çabalayan esnaflar, olumsuz hava şartları nedeniyle işlerinde durgunluk yaşandığını ve ellerindeki malların donduğunu belirtiyor.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 1 olarak ölçüldüğü Ümraniye'de yaktıkları ateşle yoluyla ısınmaya çalışan esnaf, müşteri olmasa dahi tezgahlarını kurduklarını ifade ediyor.

Ateş yakarak ısınmaya çalışan semt pazarı esnaflarından Adem Bozkuş, "Kar, kış, kıyamet görüyorsunuz; mallarımız hep donuyor. Evden zor çıktık, keşke çıkmasaydık. Isınmak için ateş yakıyoruz. Mallarımız perişan, dondu." dedi.

"Bizde ekmek parasına bu karda, kışta soğuğu çekiyoruz"

Havanın soğuk olduğu için üşüdüklerini belirten esnaf Tayfun Dağdelen, "Hava soğuk, üşüyoruz. Pazarcının hali zor, perişandır. Gerçekten bu soğuk havada burada durmak her insanın hakkı değildir. Bizde ekmek parasına bu karda, kışta soğuğu çekiyoruz. Sabah 5'te geliyoruz, akşam saat 8-9'a kadar buradayız." şeklinde konuştu.

Semt pazarı esnaflarından Yusuf Bozkuş ise, "Hava soğuk, üşüyoruz. Ekmeğimizin için buraya geldik, çalışıyoruz. Muzlar donmuş, biz donmuşuz. Ayakta duracak halimiz yok. Ateşin önünde ısınıyoruz. Üç kuruş para kazanacağız diye donuyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA) 













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir