• DOLAR 32.556
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2448.464
  • ...

Rusya’ya yapılan yaptırımlara rağmen çatışma bitirilmiş değil. Rusya, brent petrol üretiminde dünyanın üçüncüsü konumunda bulunuyor. Ambargo kararlarıyla brent petrol fiyatları fırladı. Ulusal piyasalarda brent petrol fiyatı 130 dolar geçerek rekor kırmıştı. EPGİS brent petroldeki artış sonrası benzin fiyatına 79, motorinin litre fiyatına ise 2.25 lira zam yapıldığını açıklamıştı fakat petrol fiyatlarındaki düşüş sonrası zam iptal edilmişti. Peki, brent petrol fiyatlarında düşüş sonrası indirim gelecek mi?

AKARYAKIT FİYATLARINA İNDİRİM GELİYOR

Sektör kaynaklarından akaryakıt fiyatları için indirim bilgisi geldi. Milli Gazete’nin haberine göre, benzin fiyatları ile motorin fiyatları pazartesi gecesinden itibaren büyük miktarda indirim yapılacak. Sektör kaynakları, motorinin litre fiyatında 2,38 TL indirim beklentisi oluştuğunu belirtiyor. Rakamlar zam öncesi piyasa verilerine göre şekillenecek.

BENZİN VE MOTORİN FİYATLARINDA İNDİRİM NE KADAR OLACAK?

Akaryakıt fiyatları zamlarla piyasaları alt üst etti. Benzin fiyatı ve motorin fiyatı rekor seviyelere ulaşırken esnafından vatandaşına herkes durumdan şikayetçi. Tüm bu gelişmelerle beraber brent petrol fiyatlarında yükseliş sonrası bugün düşüş gözlemlendi. Brent petrol fiyatı şu sıralarda 112 dolara kadar geriledi. Brent petrolde yükseliş sonrasın yapılan zamlar pompa satış fiyatlarına yansıtıldığı gibi düşüşlerde aynı şekilde yansıtılırsa benzin fiyatı ve motorin fiyatında indirim 4 TL'yi bulabilir.

Mart ayı başlarında İstanbul’da benzin fiyatı 17 TL’den satılıyordu. Benzin fiyatı ile motorin fiyatı bu ay tam 6 kez zamlandı. Brent petrol fiyatlarındaki artış sonrası İstanbul’da benzin fiyatı 20,35 TL ve motorin fiyatı ise 22,80 TL’den satılıyor.