• DOLAR 32.452
  • EURO 34.753
  • ALTIN 2436.25
  • ...
FT: Cameron`un Kapasitesi Yeterli Değil
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Financial Times, İngiltere Başbakanı David Cameron’un görevini hakkıyla yerine getiremediğini ileri sürerek başbakanı “kapasitesiz” olmakla suçladı. Philip Stephens imzalı analiz haberde, “kendine çok güvenen” duruşuyla başlangıçta geniş kesimleri etkileyen Cameron’un hükümetin zorlu icraatlarını yönetmede zorlandığı savunuluyor.

“Göreve geldiği 1 yıllık süre içinde Cameron’un gösterdiği performansı masaya yatıran gazete, İngiliz devlet adamının görevini hakkıyla yerine getiremediği konusunda eleştirilerin giderek arttığını öne sürüyor.

Ülkenin elit tabakasından olduğuna vurgu yapılan Cameron’un, İngiliz siyaset dünyasında hızlı bir şekilde boy gösterip kısa süre içinde başbakanlık görevine geldiğine dikkat çekiliyor. David Cameron’un, ülkedeki sol kesimi tarafından en başından beri başbakanlık görevi için gerekli karakter ve kapasiteden yoksun göründüğü savunulurken, sağ çevrelerin de bu konudaki şüphelerini daha yüksek sesle dile getirdikleri aktarılıyor.

İyi bir başbakan gibi görünmekle, iyi bir başbakan olmak aynı şey değil” diyen Stephens, başbakanın ayrıntılara dikkat etmediğini ve bu sebeple birçok konuda sıkıntılar yaşandığına dikkat çekiyor.

Dünya Bülteni

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir